• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici:

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici:
Türkiye Emekliler derneği Genel başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Emeklinin TBMM'deki emekçisi olacağım" dedi.

Türkiye Emekliler derneği Genel başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Emeklinin TBMM'deki emekçisi olacağım" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi ve CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün'ü, derneğin genel merkez binasında ziyaret etti. Görüşmede hem sayıları 11 milyonu aşan emeklilerimizin mali ve özlük hakları gibi konular değerlendirilirken, yürütülmesi gereken çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici görüşmede, değerlerin en yücesinin emek olduğunu belirterek, emeğini, toplumun hizmetine sunduktan sonra sosyal güvenlik sistemi uyarınca emekli olmaya hak kazanan insanların talebinin siyasilerce göz ardı edilemeyeceğini ifade etti. Ekici, "Emeklinin Meclis'teki emekçisi olacağım" ifadelerini kullandı. Ekici, taleplerin karşılanması konusunda iktidar ve muhalefetin ortak çalışma yürütmesi gerektiğinin de altını çizdi. Ekici, 11,3 milyon emeklinin taleplerinin karşılanması konusunda yurdun dört bir yanında faaliyet gösteren Türkiye Emekliler Derneği'ne büyük görevler düştüğünü ifade etti. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise Ekici'ye ziyareti ve emekli sorunlarını Meclis gündemine taşıma konusundaki duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti. Sorunların, parti ayrımı gözetilmeksizin çözüme kavuşturulması gerektiği görüşüne kendilerinin de katıldıklarını ifade eden Ergün, "Emekli aylıklarında eşitliğin, yani intibakın sağlanması gerekiyor. Emekli aylıklarının insanca yaşamaya yetecek bir seviyeye çıkarılmasını talep ediyoruz. Emeklilerden sağlık hizmeti alırken kesilen katkı yapı ve ilave ücret uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Sorun, sadece ekonomik haklarımızın geliştirilmesiyle çözüme kavuşamaz. Emeklilerimizin mutlu yaşam endeksini yükseltecek sosyal projelerin geliştirilmesi, toplumla dayanışmayı artıracak sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilmeli" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim