• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Nevşehir İl Teşkilatını ziyaretinde ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Nevşehir İl Teşkilatını ziyaretinde ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İl Teşkilatını ziyareti öncesinde aslen Balıkesirli olan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı da makamında ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Havutça'ya ziyaretinde İl Başkanı Kamil Gülmez ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. İl Teşkilatı ziyaretinde konuşan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, eşi Avanoslu olan Havutça'nın TBMM çatısı altında Nevşehir'in fahri milletvekili olduğuna dikkat çekti.

CHP'nin Nevşehir'de milletvekilinin bulunmaması nedeniyle Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın Nevşehir'in damadı olması itibariyle de fahri milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ilin sorunlarını da takip edeceğini dile getiren İl Başkanı Kamil Gülmez, kendisine Nevşehir'i ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdi. Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in ülke ve dünya turizmi açısından önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, ülkenin barış ve istikrarı için terör meselesinin öncelikle çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Havutça, "Partimiz genel merkezinin görevlendirmesiyle Nevşehir'in fahri milletvekili olarak görev yaptım 4 yıl süresince. Kuşkusuz Nevşehir Türk ve dünya turizminin önemli ve köklü merkezlerinden biri. Coğrafi bir miras. Efes ile Kapadokya iki önemli turizm merkezi. Bugün hak ettiği yerde olduğunu söylemek mümkün değil. AK Parti dönemine baktığımızda bütün komşuları ile kavgalı, Suriye sorununu kendi iç meselesi haline getirmiş, ülkemiz yol geçen hanı olmuş durumda. Suriye'den gelen 3.5 milyon insana biz bakıyoruz. Diğer yandan Diyarbakır'da, Mardin'de ve bazı güneydoğu illerinde yaşananlarla birlikte iç barışımızda büyük darbe almış durumda. Kuşkusuz bunun sorumlusu AK Parti hükümetleri. Tamam analar ağlamasın, evlatlar ölmesin. İmralı ve Kandil'le ne görüştüklerini barış süreci dedikleri süreçte kimse 5 maddeyi sayamadı. "Açılım denen süreç bu ülkenin Güneydoğu'sunu PKK'ya mı bırakmak" dediğimizde gelinen durum ortada. Adamlar 5-6 metre yola çukur kazıp mayınlar döşerken bu ülkenin hükümeti kimdi? Ülkemiz büyük bir kaosun yaşandığı bir ülke durumunda. Bu yaşananların ülke turizmine de Kapadokya bölgesine turizmine de yansımaması mümkün değil. Bunların bir an önce düzeltilmesi için çalışmalar yapılmalı. Önce kendi ülkemizde barış sağlanmalı. PKK'ya karşı tüm kesimlerin tavır ortak koyması lazım. Biz bu ülkede Kürtlerin TBMM çatısı altında kendilerini ifade etmesini destekliyoruz. Ama bunun meşru zemini meclistir" açıklamalarında bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim