• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak: "Terörün Türkiye Turizmini Vurmasına İzin Verilmemeli"

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak: "Terörün Türkiye Turizmini Vurmasına İzin Verilmemeli"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizmde 2015 yılının "kayıp yıl" olduğunu, Rusya krizinden sonra, terör tehdidinin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizmde 2015 yılının "kayıp yıl" olduğunu, Rusya krizinden sonra, terör tehdidinin de 2016 yılı için risk faktörü haline geldiğini belirterek, "Turizm için söz bitti artık eylem zamanı. Kapsamlı adımların atılması zorunlu. İnsanlık dışı terör saldırılarına teslim olmayacağız" dedi.

CHP'li Budak, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Sultanahmet'te yaşanan saldırıyı kınayarak, yaşamını yitirenler için başsağlığı ve yaralılar için acil şifa diledi. Dış politikadaki yanlış adımların, canlı bomba saldırılarında etkili olduğunu ancak teröre teslim olunmaması gerektiğini vurgulayan Budak, "Terörün amacı korku salmak, insanları sokağa çıkamaz hale getirmek. İnsanlık dışı terör saldırılarına teslim olmamalıyız. Aynı zamanda terörün şehirlerimizi yaşanmaz hale getirmesine de izin vermemeliyiz. Türkiye'nin IŞİD terörüyle, canlı bomba terörüyle ilgili daha etkili adımlar atması gerekliliği de açıktır" dedi.

"TURİZM İÇİN RİSKLER ARTIYOR"

Turizm sektörünün 1990'lı yıllardan bu yana sürekli büyüme gösterdiğini, 2015 yılında bu zincirin kırıldığını ileri süren Budak, 2016 yılı için Rusya krizinden sonra, terör saldırılarının da olumsuz bir etken olacağını kaydetti. Budak, "2015 yılı özellikle Antalya için turizmde kayıp yıl oldu. Yüzde 5.1'lik bir gerileme var. Turizmdeki daralmada en büyük faktör Rusya olmakla birlikte Avrupa'daki çok sayıdaki ülkeden de gerileme söz konusudur. İtalya'dan, Fransa'dan, Hollanda'dan, Norveç'ten, Japonya'dan kayıplar yaşandı. Bu gerilemeler, sadece Rusya krizi için değil, Türkiye'nin olgunlaşmış pazarları konusunda da adımlar atması gerektiğini ortaya koyuyor. Şimdi buna bir de Sultanahmet saldırısının neden olacağı terör algısı ekleniyor. Turizm sektörü ve bağlantılı sektörler ve emekçiler için riskler artıyor" diye konuştu.

"AGRESİF FİYAT İNDİRİMLERİ"

Hükümetin Rusya krizini temel alarak, turizme yönelik geçen yıl uygulanan uçuş desteği ve Kredi Garanti Fonu kefaleti teşviklerini 2016 yılı için yeniden açıkladığına dikkat çeken Budak, AK Parti hükümetlerinin bir turizm politikası olmadığını ileri sürdü. Budak, "Açıklanan teşviklerin, turizmdeki yarayı kapatmayacağı açıktır. Erken rezervasyonlarda, fiyatlar aşağı çekilmesine rağmen ciddi düşüşler var. Bu süreç iyi yönetilemedi. Şimdi bir de terör saldırısı yaşandı. Bu tablonun sürmesi durumunda agresif fiyat indirimleri gündeme gelebilir. Asıl tehlike de budur. Bunun önüne geçilmelidir. Sadece tur operatörlerinde, turizm yatırımcılarında değil, turizmle bağlantılı onlarca sektörde, turizm emekçilerinde ciddi bir endişe ve kaygı var" ifadelerini kaydetti.

"BÜYÜKELÇİLER DEVREYE GİRMELİ"

Budak, "Türkiye'nin kapsamlı bir tanıtım atağı yapması, Bakanlığın da içinde olduğu topyekün bir kampanya yürütülmesi gereklidir. Yeni pazarlardan çok olgunlaşmış pazarların ikna edilmesi gereklidir. Avrupa basınında bir algı çalışması yürütülmelidir. Büyükelçilikler turizm konusunda devreye girmeli, tanıtım ve algı çalışmalarında aktif bir rol üstlenmelidir. Uçuş desteği sınırlı ve düşük sezon için değil daha kapsamlı şekilde ve tüm yıl için verilmelidir. Turizm için artık sözü bitmiş, eylem zamanı gelmiştir. Hükümet "bekle gör" politikasını bir an önce bırakmalıdır. Terörün, Türkiye turizmini vurmasına izin verilmemelidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim