Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından 29 Aralık 2009'da Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre, Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, Hatay E Tipi, İzmir Buca Kapalı, Maltepe 1, 2 ve 3 Nolu L Tipi, Mersin E Tipi, Muğla E Tipi, Metris 1 ve 2 Nolu T Tipi, Nazilli E Tipi, Ümraniye E ve T Tipi, Silivri 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 Nolu L Tipi kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklular, yarından başlamak üzere 4-5-6-7-8-9 Ocak günlerinde yedi gün boyunca açık görüşten yararlandırılacak.
Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 3-4-5-6-7 Ocakta 5 gün açık görüş yaptırılacak. Müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular ise 3-4-5 Ocakta üç gün açık görüşten yararlanacak.
Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklu bulunanlar için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet Başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edilecek. Bu gruplar, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmayacak.
Kınama cezası dışında disiplin cezası alan ve cezaları kaldırılmayan hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmayacak.
AKRABALIK DURUMU BELGELENDİRİLECEK
Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşleriyle görüştürülecek.
Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekli olacak.
Anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutuklular, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapacak. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanlar bu haktan yararlanamayacak.
Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak; bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere, ikinci defa izin verilmeyecek.
İzdiham, firar ve karışıklıkları önlemek, disiplin ve düzeni sağlamak için Cumhuriyet Başsavcılığı ve kurum yönetimi, zabıta ile iş birliği yaparak gerekli her türlü önlemi alacak; görüş mahallinde yeteri kadar dış güvenlik görevlisi gözlemci olarak bulundurulacak.
Açık görüşler, ceza infaz kurumunun oda ve eklentileri dışında, bu iş için ayrılmış özel bölümünde, bulunmadığı takdirde ceza infaz kurumu müdürünün uygun göreceği yerde yaptırılacak.
GÖRÜŞ SÜRESİ, YARIM SAATTEN AZ OLMAYACAK
Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.
Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Bu ziyaretin, aynı haftada yapılacak kapalı görüş ile çakışması halinde açık görüş yaptırılacak.
Kamuoyunda ''yanlış anlaşılma, tartışma ve polemiklere'' neden olduğu gerekçesiyle kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüşü izlemek, röportaj yapmak, görüntülemek veya fotoğraf çekmek üzere başvuruda bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşlarına izin verilmeyecek.
Cezaevlerinde açık görüş başlıyor

Hükümlü ve tutuklular, yılbaşı dolayısıyla yarından itibaren yedi gün boyunca açık görüş yapacak.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ceza sorumluluk yaşı 12'den 10'a düşecek!TBMM'nin suça sürüklenen çocuklara ilişkin hazırladığı Rapora göre ceza sorumluluğu yaşının; 12'den 10'a düşürülmesi planlanıyor.
Kayyum atanan 'Kayyum'a yeni Kayyum: Şişli Belediyesi!İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'den alınarak Kayyuma devredilen Şişli Belediyesinde bir hafta içinde 2. kez Kayyum değişti.
'Kurultay Davası'nda yeni gelişme: ‘Özkan Yalım’ın ifadesi!Görevinden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın verdiği son ek ifade 'Kurultay' davası dosyasına girdi.
Ece Gürel'in ölüm sebebi kesinleşti: DNA detayı!İstanbul'da 36 yaşındaki Ece Gürel, yürüyüş yapmak için gittiği Belgrad Ormanı'nda 2 Mart 2025'te kayıplara karıştı. 4 gün sonra sağ bulunan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ece'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanırken, dikkat çeken detaylar yer aldı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim



































