• BIST 9584.2
  • Altın 2474.345
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.5757
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi'nin çatısının fırtına nedeniyle uçarak düşmesi sonucu yararlanan 81 kişiden...

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi'nin çatısının fırtına nedeniyle uçarak düşmesi sonucu yararlanan 81 kişiden 14'ünün tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Yaralanmasına rağmen kurtarma çalışmalarına katılan cezaevi 2. müdürü ile iki mahkum olay anını anlattı.

Amasya ve Merzifon'daki hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret edip İl Sağlık Müdürü Dr. M. Rüştü Ertosun ile hastane başhekimi Ahmet Hasıripi'nden bilgiler alan Vali Çomaktekin, "Aşırı rüzgardan ötürü çatı uçtu ve açık alanda bahçede mahkumların sayımı yapılırken maalesef çatının mahkum kardeşlerimize çarpması sonucu yaralanan mahkumlar oldu. Hastanelerimizde şu an itibariyle 14 yaralı görünüyor. Hiçbirisinin hayati tehlikeleri yok. Sadece iki hastamız yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Kendileriyle görüştük. Onların da sağlık durumları her geçen gün iyiye gidiyor" dedi.

Çomaktekin, "Kabahati, kusuruyla olanlar hakkında mutlaka yasal işlem yapılacaktır" diye konuştu.

Olayın ardından yaralı halde kurtarma çalışmalarına katılan ve 2 saat sonra baygınlık geçirip hastaneye kaldırılan cezaevi 2. Müdürü İsa Devrim, "Ben ikinci çatı düştüğünde altta kalanları kurtarmaya çalıştım. O esnada düştüm ama sonuçta ağır vakalar vardı. Memurum vardı Çağrı. Çok sıkıntılıydı. Nefes alamıyordu. Gümüşhacıköy hastanesinde daha ağır vakalar vardı. Ben de kaçtım geri. Dedim ki "tedavi istemiyorum'. Bir iki saat daha dayanmışım. Sonra gözümü hastanede açtım. Baygınlık geçirmişim. Sonuçta oradakilerde bizim canımız. Hükümlüler de bize emanet. Memurlar da bizim canımız. Kurtarmak gerekiyordu. Sonuçta ben cezaevi müdürüyüm. Onları kurtarmamız gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Mahkumlardan Ömer Faruk Anlar olay anını anlatırken, ayaklarında kırıklar oluşan mahkumlardan Murat Memiş de, "Bir saate yakın sürdü sayım. Firar var diye isim isim saymaya başladılar. İsim isim saymaya başlayınca biz firar var diye anladık. Doğal afet diye görmüyorum. Anons yapıldığı zaman herkes odalarına çıksın diye anons yapılırken birisi de geldi oradan herkesi dışarı topla dedi. Koğuşta yapmadılar sayımı. Havanın bozduğunu ve havanın gürlemeye başladığını gördüler. Yine herkesi dışarıda tuttular. Ta ki çatı yıkılana kadar. Kaos yaşanana kadar" şeklinde konuştu.

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı

Cezaevi Müdürü İle Mahkumlar Olay Anını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim