• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çeyiz Dükkanındaki Satışlar, İhtiyaç Sahiplerine Gidiyor

Çeyiz Dükkanındaki Satışlar, İhtiyaç Sahiplerine Gidiyor
Malatya'nın simgesel mekanlarından biri olmaya aday Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağındaki mekanlar kısmen faaliyete geçerken, buradaki...

Malatya'nın simgesel mekanlarından biri olmaya aday Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağındaki mekanlar kısmen faaliyete geçerken, buradaki bazı mekanlar aynı zamanda insanlara manevi haz da yaşatıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Sanat Adası üzerinde yapımı tamamlanan Sanat Sokağında ihtiyaç sahibi ev hanımları tarafından yapılan el işlerinin satıldığı çeyiz dükkanı, vatandaşların ilgisini bekliyor. Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Çalışma Grubu tarafından organize edilen çeyiz dükkanı, kadınlar tarafından yapılan her türlü el işi, çarşamba günleri 13.00-17.00 saatleri arasında Sanat Adası içerisinde bulunan Kent Konseyi'nde toplanıyor. Fiyatı el işini yapan kadınlar tarafından belirlenen malzemeler, düzenlenip etiketlendikten sonra Sanat Sokağı içerisinde bulunan Kent Konseyi'ne ait çeyiz dükkanı ile Yeni Camii Meydanı'ndaki dükkanda satışa çıkarılıyor. Satılan ürünlerin parası ise aylık olarak ürünü yapan kişiye veriliyor.

HOBİ VE DOĞAL SABUN DÜKKANI

Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı içerisinde her türlü sanatsal faaliyetlerin ham maddelerinin satıldığı hobi dükkanı da bulunuyor. Özellikle Sanat Galerisi'ndeki kursiyerlerin kullandığı malzemelerin yer aldığı dükkan içerisinde her türlü ahşap, resim, bakır işleme, hat sanatı malzemeleri, kursiyerlerin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılıyor. Yine sokak içerisinde faaliyet gösteren doğal sabun dükkanında yapılan sabunların şekli ve kokusu büyük ilgi görüyor. Gençlik Merkezi'nde ise son rötuşlar yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kültür ve sanatsal etkinliklere fırsat buldukça katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapımı tamamlanan Sanat Galerisi ile Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı'na özel ilgi gösteriyor. Yapılan çalışma ve düzenlenen etkinliklere sık sık katılan Çakır, buradaki dükkanları da ziyaret ederek, bilgiler aldı. Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu ve Metin Torun'un da iştirak ettikleri ziyaretlerde, Çakır Konuşan Bank'a oturarak, Ahmet Kaya'dan türküler dinledi.

Çeyiz Dükkanındaki Satışlar, İhtiyaç Sahiplerine Gidiyor

Çeyiz Dükkanındaki Satışlar, İhtiyaç Sahiplerine Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim