• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Çevre Ve Şehircilik Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan Atandı

Çevre Ve Şehircilik Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan Atandı
4 yıla aşkın Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

4 yıla aşkın Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Resmi Gazetenin 2581 sayılı 2 Ocak 2016 tarihli 2015/689 karar sayılı yayını ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığına atamalar yapıldı.

22 ve 23. dönem Karabük Milletvekilliği ve ardından da 4 yıla aşkın Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı oldu.

Ceylan, İHA'ya yaptığı açıklamada, tüm hemşehrilerinin ve milletin emrinde olduklarını belirterek, "Yeni bir görev ve heyecan. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük, kapsamlı bir iş ve görev alanı olan bakanlık. İnşallah Bakanımız Fatma Güldemet hanımla birlikte Çevre ve Şehircilik alanında inşallah önemli hizmetlere vesile oluruz ve olmak için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Bu konuda bana güven duyan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımıza teşekkür ediyorum. Onların güvenine layık olmaya çalışacağız. Diğer yandan AK Parti Genel Başkan yardımcımız Mehmet Ali Şahin beyin bizlere verdiği destekleri için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.Bu makam tüm milletimizin makamı. Karabüklülerin de elbette hizmetinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

"KİŞİLİKLİ VE KİMLİKLİ ŞEHİRLER OLUŞTURACAĞIZ"

4 yıl civarında Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atanmasının DPT, Kalkınma Bakan Yardımcılığı, Milletvekilliği ve Belediyecilikte tecrübelerinin etkili olduğunu da kaydeden Ceylan, "Sayın Başbakanımız bu müjdeyi bize verirken, "Sizlerden ekip olarak bütün illerimizi Safranbolu gibi düzenlemenizi imar ve şehircilik alanında kimlikli ve kişilikli şehirlerin oluşturulmasında sizlerden talebimiz var" şeklinde ifade ettiler. Biz de inşallah onlara layık olmaya çalışacağız" dedi.

"ÖZ GEÇMİŞİ"

1958'de Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Ceylan, ilk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamladı. Konya DMM Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul DMM Akademisi'nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı. Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yaptıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bitirdi ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etti. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanı olarak siyaset hayatına giren Ceylan, 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez AK Parti Karabük Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yaptı. Mehmet Ceylan, 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürüten Ceylan, TBMM'deki temsil sürecinde kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu'nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi. 61. ve 62. hükümet döneminde Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttükten sonra 64. Hükümet döneminde de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim