• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Çevre Mühendisi Yılmaz, "2050 yılında Dünya nüfusunun 9 milyar olması bekleniyor"

Çevre Mühendisi Yılmaz, "2050 yılında Dünya nüfusunun 9 milyar olması bekleniyor"
Zeytinburnu Belediyesi AKDEM'in düzenlediği Çarşamba Seminerleri'nde bu hafta; "Doğal Kaynakların Verimli Kullanılması ve Atık Miktarının Azaltılması"...

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM'in düzenlediği Çarşamba Seminerleri'nde bu hafta; "Doğal Kaynakların Verimli Kullanılması ve Atık Miktarının Azaltılması" konusu ele alındı. Yüksek Çevre Mühendisi Elif Morina Yılmaz, "2050 yılında Dünya nüfusunun 9 milyara ulaşması ön görülüyor. Bu sebeple kaynakların verimli kullanılması hayati önem taşıyor" dedi.

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Yüksek Çevre Mühendisi Elif Morina Yılmaz AKDEM Çarşamba Seminerleri'nin konuğu oldu. Yılmaz AKDEM üyelerine; israfın önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması ve atık miktarının azaltılması hakkında açıklamalarda bulundu. Elif Morina Yılmaz, tarihi geçen ya da bozulan ilaç atıklarının kesinlikle çöpe atılmamasını, eczanelere teslim edilerek özel tesislerde bertaraf edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Yüksek Çevre Mühendisi Elif Morina Yılmaz insan kaynaklı çevre sorunlarından bahsederken sanayi devrimiyle nüfusta büyük artış yaşandığını söyledi. Yılmaz, "Ne yazık ki doğal kaynakları hızlı bir şekilde tüketiyoruz. Kente göç ile birlikte yapılan istatistiklerde Türkiye'de her beş kişiden biri İstanbul'da yaşıyor. 2050'de dünya nüfusunun 9 milyara ulaşması ön görülüyor. Bu sebeple kaynakların verimli kullanılması hayati önem taşıyor. Türkiye'de günde toplam 80 bin ton evsel atığın oluştuğunu bunun 18 bin tonluk kısmının ise İstanbul'da çıktığının altını çizen Yılmaz istatistiksel bilgiler de verdi. "Atıkların kaynağında ayrıştırılması çok önemlidir. Evsel atıkların %20'si plastik, %10'u kâğıt, %4'ü cam, %2'si ise metalden oluşuyor. Yenilen gıdanın ambalajından kişi sorumludur. Hanelerde poşetler ücretli değilken kişi başı yılda 440 poşet kullanıyordu. Poşetin ömrü 15 dakika. Alışverişlerde bez çanta kullanılmasını tavsiye ediyorum."

Çevre Mühendisi Yılmaz, "2050 yılında Dünya nüfusunun 9 milyar olması bekleniyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim