• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cep telefonunun bir zararı daha ortaya çıktı

Cep telefonunun bir zararı daha ortaya çıktı
İlk çıktığı zamanlarda hayatı kolaylaştırması ile bilinen cep telefonlarının artık faydasından çok zararları konuşulmaya başlandı.

İlk çıktığı zamanlarda hayatı kolaylaştırması ile bilinen cep telefonlarının artık faydasından çok zararları konuşulmaya başlandı. Kontrollü kullanılmadığı durumlarda dijital bağımlılıktan duruş bozukluğuna kadar, pek çok sıkıntıya sebep olan cep telefonlarının bir zararı daha ortaya çıktı. Uzmanlar, tuvalete cep telefonu ile girenlerin hemoroid olma riskinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyup mezun olduktan sonra aynı hastanede yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyuran Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarının sadece insanların beynine değil vücuttaki pek çok organa olumsuz etkilediğini söyleyerek cep telefonlarının hemoride de neden olduğunu kaydetti.

"Kendinize özel alanlarınız olsun"

Türkiye'de kullanımı en hızlı alışılan teknolojik cihazların başında gelen ve son yıllarda sadece iletişim aracı değil eğlence ve oyun aracı olarak da kullanılan ve 7'den 77'e kimsenin elinden düşürmediği cihazlardan bazı yer ve zamanlarda kopulması gerektiği belirtildi. Eskiden belli kişilerde ve çocuklarda daha sık görülen telefon bağımlılığının bugün her yaş grubunda görülen bir hastalık olmaya başladığını belirten Genel Cerrah Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, "Maalesef telefon kullanımın yaygınlaşması ile insanların hareketsizliğe bağlı sıkıntıları da artmaya başladı. Son dönem yapılan bilimsel çalışmalar bize gösteriyor ki tuvalette telefona bağlı gereğinden fazla oturup ıkınma hemoroid ve anal fissür gibi makat bölgesi hastalıklarını arttırmakta" diyerek insanların tuvalete telefonla girmemesini tuvalete girenlerin de ihtiyacını bir an önce giderip dışarı çıkmasını istedi.

Cep telefonunun bir zararı daha ortaya çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim