• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Çelikcan: "Şimdi Adana Zamanı"

Çelikcan: "Şimdi Adana Zamanı"
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 7 yılda yaptıkları hizmetler ile Yüreğir'in büyük değişim yaşadığını söyledi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 7 yılda yaptıkları hizmetler ile Yüreğir'in büyük değişim yaşadığını söyledi.

Çelikcan, Adana'nın uydu üzerinden yayın yapan TV A Televizyonu'nda İlhan Geyik'in sunduğu "Objektif" programına katıldı. Yaklaşık 2 saat süren canlı yayında hem 7 yıllık hizmet sürecini ve yeni projelerini anlatan, hem de izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Başkan Çelikcan, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na getirilmesinin Adana için büyük bir şans olduğunu belirtti. Çelikcan, "Sayın Sarı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi çok önemli bir bakanlığa getirilmiş olması Adana ve en çok ihtiyacı olan Yüreğir için büyük bir şans. Deneyimli bir isim olan Ömer Çelik AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yürütüyor. Adana olarak seçilen tüm milletvekillerimizle birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu dönemi en iyi şekilde hizmete dönüştürecek, başta ilçemiz olmak üzere şehrimize ivme kazandıracak projeleri hayata geçireceğiz. Hem kenti yönetenler, hem Sivil Toplum Örgütleri uyum içerisinde hareket ediyor. Bu birlik ve beraberlikten de Adana'mız kazanacaktır. Şimdi Adana zamanı" dedi.

7 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Programda yaklaşık 7 yıllık hizmet sürecini anlatan Başkan Çelikcan 7 yılda Yüreğir'in büyük değişim yaşadığını vurguladı. Yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Çelikcan, şöyle devam etti:

"Devraldığımızda 158 milyon civarında olan borcu 38 milyona düşürdük. 120 milyon borç ödedik. Yüreğirliği borç yükünden kurtarırken ilçemize yatırımların önünü açtık. Yüreğir'e bin kişilik kültür merkezi, 11 adet kültür evi, 13 adet taziye evi, 1 engelli koordinasyon merkezi, devasa Kültür Park'ı kazandırdık. Her mahalleye bir spor tesisi projemiz devam ediyor. Serinevler Mahallesi'ne ilk kapalı semt pazarını açtık. Kentsel dönüşüm hamlemiz 9 noktada sürüyor. Kışla 1. etap çalışmaları bitmek üzere 2. etap çalışmalarına başladık. Kozan ve Sanayi Çarşısı dönüşümü ile sadece Yüreğir'in değil Adana'nın çehresi değişecek. İlçemizdeki yol sorununu büyük ölçüde çözdük, girilmedik mahalle bırakmadık. Atakent Mahallesi'ne içerisinde Adana'da ilklerin olacağı temalı park çalışmasını başlatıyoruz. Seyhan Nehri kıyısındaki orman fidanlığı alanını da dönüştürüp devasa bir park yapacak Adanalının hizmetine sunacağız. Bu dönemde söz verdiğimiz sosyal konut projemizi de hayata geçireceğiz, alt yapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bunun yanı sıra tarihi dokuya, kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Misis'te kazı çalışmalarımız devam ediyor."

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Programda sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet verdiklerini belirten Başkan Çelikcan, "Bir yandan kentsel dönüşüm hamlesi ile Yüreğir'i daha yaşanabilir bir ilçeye dönüştürmeyi hedeflerken diğer yandan ekiplerimiz Yüreğirliye, vatandaşımıza bire bir temas ediyor. Onların sorunlarını yerinde tespit ediyor. "Belediyeniz Yanınızda" projemiz halkımızın takdirini topladı. Yaşlılarımız, kimsesizler ve yatağa mahkum hastalarımız oluşturduğumuz özel ekiplerle, özel donanımlı mobil bir araçla sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet alıyor. "Hoş Geldin Bebek" projesi ile de Yüreğir'deki ailelerin mutlu günlerini paylaşıyoruz. Bu kapsamda 2011 yılından bu yana yaklaşık 13 bin 500 aile ziyaret edildi" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim