• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Çekül Vakfı Tekkeköy’de

Çekül Vakfı Tekkeköy’de
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu ile Karadeniz Tarih Araştırmaları Platformu üyelerine Arkeoloji Vadisi ve Antyeri...

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu ile Karadeniz Tarih Araştırmaları Platformu üyelerine Arkeoloji Vadisi ve Antyeri Kilisesi'ni gezdirdi.

ÇEKÜL Vakfı'nın Tarihi Kentler Birliği Samsun toplantısı öncesinde, Tekkeköy Belediyesi katılımcılara Tekkeköy'ün kültür rotaları ve destinasyonu üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bu toplantının önemi sadece birlikte bir araya gelip var olan kültürel, tarihsel yapıları ve değerleri konuşmaktan öte bir yol hikayesinin başlangıcıdır. Tarihin doğduğu kent sloganı ile başladığımız Tekkeköy'ümüzü dünyaya tanıtma şiarımızda şimdi daha akademik, neler yapabileceğimizi birlikte düşünüp planlayıp ve birlikte uygulamaya koyacağımız bir sürece de girmiş oluyoruz" dedi.

ÇEKÜL Vakfı adına söz alan yüksek danışma kurulu üyesi Hurşit Arslan "ÇEKÜL Vakfı Başkanımız Prof. Dr. Metin Sözen hocamızın selamlarını iletiyorum. Hocamız bize özellikle Tekkeköy çalışmasının öncelikli ve önemli olduğunu iletti. Bizler de o nedenle Tekkeköy için neler yapabiliriz onları konuşacağız. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar olmak üzere heyecanlı bir ekip var epey mesafe almışlar onlara katkı vereceğiz" dedi.

Karadeniz Tarih Araştırmaları Platformu adına söz alan Prof. M. Yavuz Erler "Tekkeköy bizim için ilk çalışma sahamız, Tekkeköy'ün tarihi ile ilgili araştırmalara dayalı Tarih Kitabı'nı dönemler halinde akademisyenlerle birlikte çalışmaya başladık. Platformumuzun Başkanı olan Şeref Aydın ile oluşturduğumuz çalışma grubu Tarih ve kültürel destinasyonlarda ÇEKÜL'e destek verecektir" diye konuştu.

Programın sonunda Başkan Togar, destekleri için başta ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Metin Sözen ve üyelerine teşekkür etti. Daha sonra tanıtım çantası ve hediyelerin verilmesinin ardından Tekkeköy Arkeoloji Vadisi ve Antyeri Kilisesi gezildi.

Çekül Vakfı Tekkeköy’de

Çekül Vakfı Tekkeköy’de

Çekül Vakfı Tekkeköy’de

Çekül Vakfı Tekkeköy’de

Çekül Vakfı Tekkeköy’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim