• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Çatak Belediye personeli işaret dili eğitimi alıyor

Çatak Belediye personeli işaret dili eğitimi alıyor
VAN (İHA) – Van'ın Çatak Belediyesi personeli, işitme veya konuşma engeli bulunan vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasında iletişimden kaynaklanan...

VAN (İHA) – Van'ın Çatak Belediyesi personeli, işitme veya konuşma engeli bulunan vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasında iletişimden kaynaklanan zorlukların aşılması için; 120 saatlik "İşaret Dili Eğitimi" almaya başladı.

Çatak Belediyesi ve Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, işitme veya konuşma engeli bulunan vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasında iletişimden kaynaklanan zorlukların aşılması için; Belediye personeli 120 saatlik "İşaret Dili Eğitimi" almaya başladı. Çatak Belediyesi Konferans Salonunda verilen İşaret Dili Eğitimi kursunu ziyaret ederek personele verilen eğitimi izleyen Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Personellerimizin almış olduğu İşaret dili eğitimi sayesinde işitme engelli vatandaşlarla iletişim noktasında karşılaşılan sıkıntıların önüne geçilecek, hizmet için belediyeye gelen işitme ya da konuşma engelli vatandaşlar ile daha sağlıklı iletişim kurabilecek. İşitme engelliler ile iletişimde hiçbir problem yaşamayacaklar. Belediye olarak tüm vatandaşlarımıza hizmet verdiğimiz gibi, engellilere yönelik hizmetlerimizde kolay olmuş olacak" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Merve Göktürk tarafından verilen işaret dili eğitimi, işitme engellilere her konuda yardımcı olmak için İlk etapta vatandaşların yoğun olarak uğradıkları birimlerde çalışan personel verilecek. Kursiyerler günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri, zaman ve duyguları anlatmayı öğrenecek. Eğitimler sonrasında başarılı olan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak.

Çatak Belediye personeli işaret dili eğitimi alıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim