• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Çarşamba’da Karla Mücadele

Çarşamba’da Karla Mücadele
Son 15 yılın en fazla kar yağışının olduğu Çarşamba ilçesinde özellikle köylerde 1 metreyi aşan karın oluşturduğu hasar bilançosu yavaş yavaş...

Son 15 yılın en fazla kar yağışının olduğu Çarşamba ilçesinde özellikle köylerde 1 metreyi aşan karın oluşturduğu hasar bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kar yağışı trafiği felç ederken, vatandaşları da mağdur etti.

Çarşamba'da etkili olan kar yağışı şehir merkezini ve köylerini adeta esir aldı. Şehir merkezinde 70 santimetreyi bulan, köylerde ise 1 metreyi aşan kar kalınlığı herkesi mahsur bıraktı. İlçenin çoğu bölgesinde elektrik hatlarının kopmasından kaynaklı elektrik kesintilerinin yanı sıra ilçe merkezindeki kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çarşamba Küçük Sanayi Sitesi'nde birçok iş yerinin çatısında çökme meydana gelirken, iş yerlerinde bulunan araçlar hasar gördü. Bu arada Samsun-Ordu karayolunda bulunan akaryakıt istasyonları ve seraların kar ağırlığına dayanamayarak çöktüğü görüldü.

Kar yağışının sonrasında ilçenin genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "Ana grup yollarımızın hemen hemen hepsi açık. 21 Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçe belediyesine ait iş makineleri çalışmalara devam ediyor. Çoğunlukla elektrik problemleri yaşanıyor. Çoğu bölgelerde arızalar nedeniyle elektrik verilemiyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle arıza ekipleri elektrik hatlarına yaklaşamıyorlardı. Dikbıyık çevresine kadar yolu açtık. Elektrikteki problemlerde bugün ve yarın aşılacak. Bize ulaşan hasta ve acil olayların hepsine ulaşıldı. Bu hasta ihbarlarının çoğu doğru çıkmıyor. Bu bizi sıkıntıya sokuyor. Köylerimizde seracılıkla uğraşan çiftçilerimizin problemlerinin olduğunu öğrendik. Pazartesi günü ilgili ekiplerimiz hasar tespit çalışmaları için köylere gidecekler. Bazı bölgelerde ise garajlar çökmüş, traktörler hasar görmüş. Pazartesi günü bu bölgelerimizde ekiplerimiz çalışmalar için çıkacak" dedi.

Çarşamba’da Karla Mücadele

Çarşamba’da Karla Mücadele

Çarşamba’da Karla Mücadele

Çarşamba’da Karla Mücadele

Çarşamba’da Karla Mücadele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim