• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çankırı Ticaret Borsası Başkanı AK Gündemi Değerlendirdi

Çankırı Ticaret Borsası Başkanı AK Gündemi Değerlendirdi
Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, "Türkiye'de 2016 yılı ekonomik olarak 2015 yılından daha sıkıntılı geçecek" dedi.

Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, "Türkiye'de 2016 yılı ekonomik olarak 2015 yılından daha sıkıntılı geçecek" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldiği gazetecilere kurum çalışmalarını ve 2016 hedeflerini anlatan Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, gazetecilerin zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içerisinde bir taraftan gündemle alakalı toplumu bilgilendirirken, diğer taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak kamu görevi gördüklerini kaydetti.

Ak, demokratik, özgür, mutlu ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye'de, doğru, tarafsız, ilkeli, dürüst haberciliğin, gazetecilik anlayışının var olmasını, Çankırı'nın da güçlü, dinamik basınıyla daha parlak günlere ulaşması temennisinde bulundu.

Çankırı Ticaret Borsası'nın bugüne kadar geldiği seviye ve bundan sonraki planlanan hedefleri hakkında da çeşitli bilgiler veren Başkan Ak, "2013 tarihinde göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerek ülke gerekse bölge ekonomisinin büyümesine hizmet eden borsamız, üyelerimizin verdikleri destekler ile güçlenerek, başarısını arttırmaktadır. Tarım ve hayvancılık potansiyeli ile öne çıkan, alanlarında bölgemiz ve ülkemiz ticaret kavşağında bulunan Çankırı'nın ekonomisini taşıyan temel ayaklardan biri de Çankırı Ticaret Borsası olarak, üyelerimizden aldığımız güç ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2014 yılında başarı ile yürüttüğümüz hizmetlerimize 2015 yılında yenilerini ekleyerek çıtamızı üst seviyelere yükseltmek en önemli vizyonumuzdur. Belirlenen vizyonumuz da tarım alanında önemli coğrafi pozisyonda bulunan borsamız 2013 yılında 11 bin 755 metrekare'lik mülkiyetine sahip olduğu arazi üzerine satış salonu ve Laboratuar kurulması için alt yapı ve proje çalışmalarına başlanılmıştır. Proje ile hem üretici hem de tacir ve sanayici açısından büyük avantajlar bulunmaktadır." dedi.

Kurulacak satış salonu ve laboratuvar ile sistemin arz ve talep dengesini kurarark fiyat istikrarının sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Oğuz Ak, "Bu sistem devredeye alındığında tarım sektörünün finansal piyasalarla entegre olması, üretici ile tüketiciyi bir arada buluşturacaktır. İnşaat aşamasının başlandığı projemiz 2016 yılı sonlarında hizmete başlayacak olup, istikrarlı ve güvenli piyasalar bünyesinde ihtiyaç duyulan tarım ürünlerinin alınıp satılması sağlanacaktır. 700 metrekare kapalı alana sahip idari bina içerisinde 300 kişi kapasiteli satış salonu ve laboratuar yer almaktadır. Projemize ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 221 bin liralık maddi destek sağlanmıştır. Borsamız tarafından üye ve üreticilerimize ticari faaliyetlerinde kullanılmak üzere 60 Ton Tır Kantarı hizmeti verilmektedir." şeklinde konuştu.

Başkan Ak, üreticileri daha fazla üretim yapmaya davet ederken, Türkiye'nin ekonomik anlamda diğer ülkelerle bu şekilde rekabet edebileceğini söyledi.

2016 yılının 2015 yılından daha sıkıntılı geçeceğini tahmin ettiklerini kaydeden Başkan Ak, "Bunu ekonomik anlamdaki izlenimlerinden yola çıkarak söylüyorum. Türkiye ekonomisini diğer ülkelerin ekonomisi de etkileyecektir. Bakın şu an petrol fiyatlarındaki düşüş önemli bir sorundur. Diğer yandan Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilimin yansımaları nasıl olacak tam kestiremiyoruz. Bu yüzden Türkiye'de 2016 yılı ekonomik anlamda 2015 yılından daha zor olacaktır" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Ak, ziyaretin sonunda gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim