• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Çankaya'da tarihi gün, bir ilk yaşanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek ve Hayrünnisa Gül açısından da bir ilk gerçekleşecek.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün eşi Hayrünnisa Gül , önceki yıllarda Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen ve başörtüsü sebebiyle davet edilmediği 30 Ağustos resepsiyonuna bu kez ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğini yaptığı resepsiyonun davetiyeleri gönderilmeye başlandı. Davetiyelerde, davet eden bölümünde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Bayan Gül" ifadesi yer aldı. Hayrünnisa Gül, daha önce Genelkurmay Başkanı tarafından verilen 30 Ağustos resepsiyonlarına, başörtüsü sebebiyle davet edilmiyordu. Böylece Hayrünnisa Gül, 2003'ten bu yana davet edilmediği 30 Ağustos resepsiyonunun ilk kez bu yıl ev sahipliğini yapacak.
 
Yönetmelik değişmişti
 
30 Ağustos'ta Başbakan'ın Genelkurmay karargâhında tebrik için sırada beklemesinin eleştiri konusu yapılması üzerine, 2011'de ilk olarak törenin tebrik bölümünde değişikliğe gidildi. 2011'de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tebrikleri, Genelkurmay karargâhında Cumhurbaşkanı Gül, Başkomutan sıfatıyla kabul etti. Ulusal bayramlarla ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi 2012'den itibaren ev sahibi Cumhurbaşkanı oldu.
 
Yıllarca davet edilmedi
 
Önceki yıllarda 30 Ağustos resepsiyonları Genelkurmay Başkanı tarafından veriliyordu. Askerin başörtüsü karşıtlığı sebebiyle Hayrünnisa Gül; eşinin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olduğu 2003 ile 2007 arasında hiçbir resepsiyona davet edilmedi. Hayrünnisa Gül, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği 2007'den sonra Gazi veya Merkez Orduevi'nde Genelkurmay Başkanı tarafından verilen 30 Ağustos resepsiyonlarına da davet edilmedi. 2011'de dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel , terör saldırılarında şehit düşen askerlerin neden olduğu yas atmosferi nedeniyle 30 Ağustos resepsiyonunu iptal etmişti. Geçen yıl ise Gül'ün ilk kez vereceği resepsiyon iç kulak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavisi sürdüğü için iptal edilmişti.
 
Giyim standartları var
 
Gül'ün, 30 Ağustos akşamı saat 20.00'de eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona; sivil yöneticilerin yanı sıra TSK'nın komuta kademesi ile kuvvet komutanlıkları ve Ankara Garnizonu'ndan temsili olarak seçilen subaylar, astsubaylar ve uzmanlara da davetiye gönderildi. Resepsiyonun davetiyesinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül; Zafer Bayramı münasebetiyle 30 Ağustos 2013 Cuma günü saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek resepsiyona katılımlarını rica ederler" ifadesi yer aldı. Davetiyede, resepsiyon kıyafeti olarak, "Koyu renk elbise, uzun etek ve mesdres (askerlerin gece kutlama kıyafeti)" şartı getirildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim