• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Caner Erkin: Galatasaray'a yedi ayda alışamadım

Fenerbahçe'yle Galatasaray'ı kıyaslayan milli futbolcu Caner Erkin, sarı-kırmızılı kulübe yedi ayda alışamadığını söyledi.
Fenerbahçe'de sezonun en formda isimlerinden biri olan Caner Erkin, Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde Akşam gazetesinden Yasemin Akbulut'a bir röportaj verdi.
 
İşte Caner'in bugün yayınlanan röportajından bazı önemli bölümler:
 
Derbilerde çok tatsız olaylar yaşanabiliyor. Melo, Meireles olayları gibi. Ersun Hoca'nın öfke kontrolü anlamında sizinle bir görüşmesi oldu mu?
 
Hocanın şu ana dek bir görüşmesi olmadı. Ama kendi açımdan söylersem biraz yani sahada agresif bir futbolcuyum. Dışarıda pek öyle değilimdir, beni tanıyanlar bilir. İçeride bazen kendimi kaybedebiliyorum. Hakeme bağırabiliyorum. Arkadaşlarıma bağırabiliyorum. Hatta hocaya bile sesimi yükselttiğim olabiliyor. Bu çok doğal bir şey. Biz futbolcular bunu etkileyecek olanlarız. Çünkü saha içinde biz birbirimize daha ılımlı yaklaşırsak, hakeme daha ılımlı yaklaşırsak sonuçta taraftar da ılımlı yaklaşacak. Daha sakin olacak, agresif olmayacak. Belki de bu olayları ben de futbolculara bağlıyorum. Hem G.Saraylı hem F.Bahçeli futbolculara. Yani bize. Atmosferi biz etkiliyoruz, biraz daha dikkatli olmalıyız.
 
EZELİ RAKİBE ATTIĞINIZ FARK ÖNEMLİ
 
G.Saray'la aradaki fark 9 puana çıkarsa, lig bitti gözüyle bakar mısınız?
 
Lig hiçbir zaman bitmez. Biz Trabzonspor ile başa baş gittiğimiz sezon onlar 2. devre 9 puan öndeydi. Onların arkasından gelip şampiyon olduk. 9 puan 3 puanlı sistemde yüksek bir puan avantajı değil. Bakıldığında yani gerçekten ezeli rakibinize attığınız fark da önemli aslında. Ama lig bitti diye bakılamaz.
 
"G.SARAY'A YEDİ AYDA ALIŞAMADIM"
 
İki takımda da oynadın. Derbilere çıktın. G.Saray formasıyla mı Fener formasıyla mı derbiye çıkmak zor?
 
Tabii ki ikisi de büyük camialar. G.Saray'da çok az dönem oynadığım için tam alışamadım diye baktım ben. 7 ay gibi kısa süre oynadım. F.Bahçe'ye daha çok alıştığım için farklı tabii. 4. senem ve buraya çok alıştım.
 
"G.SARAY EKSİK ÇIKMAZ"
 
Bu G.Saray takımı. Kim oynarsa oynasın G.Saray'ın her futbolcusu kaliteli olduğu için biz eksik olarak görmeyeceğiz.Muslera ve Sneijder'ın oynamaması derbide F.Bahçe'ye avantaj sağlar mı?
 
Muslera çok kaliteli bir kaleci. Türkiye'nin en iyilerinden bir tanesi, Volkan'la beraber. Biraz dezavantaj olacaktır G.Saray açısından. Sneijder'ı da söylemeye gerek yok, çok önemli futbolcu. Onlar için bir eksik olacaktır. Ama sonuçta bu Galatasaray takımı. Kim oynarsa oynasın G.Saray'ın her futbolcusu kaliteli olduğu için eksik olarak görmeyeceğiz.Sizi en çok zorlayacak oyuncu kim olabilir?G.Saray takımının her oyuncusu kaliteli, her oyuncu formda olursa zorlayabilir. Öyle tek tek bir oyuncu söylemenin bir anlamı yok.
 
"DERBİYE RUTİN HAZIRLANIYORUZ"
 
G.Saray derbisine nasıl hazırlanıyorsunuz, Kopenhag'a yenilen bir G.Saray ile oynayacaksınız ve favori gösteriliyorsunuz.Saracoğlu'nda kaç senedir, ben de tam bilmiyorum, uzun zamandır yenilmiyoruz.14 yıldır evet yenilmiyoruz. İnşallah bu istatistik devam eder. Yenileceğimizi de zannetmiyorum. Normal bir rutin hafta gibi hazırlanıyoruz. Bu maça konsantre olmaya gerek yok. Derbi sonuçta.
 
"SEVDİREREK EĞLENDİRİYOR"
 
İdmanlarınız çok eğlenceli gözüküyor.Ersun Hoca herkesin birbirine sarılmasını ister. Futbolcu hocayı sevmeyebilir, ben hocayı veya hoca futbolcuyu sevmeyebilir. 30 tane futbolcu, yönetmek kolay değil. Herkes birbirini seviyor. Antrenmanda daha çok eğlenceli idmanları seçiyor. Biz takılıyoruz hocaya zaten: 'Önce sağlam antrenman yaptırıyorsun, sonra eğlendiriyorsun.' Gerçekten iyi antrenör.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim