• BIST 101.930
  • Altın 272,565
  • Dolar 5,6655
  • Euro 6,2669
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Canan Karatay'dan karpuz ve kavun uyarısı!

Canan Karatay'dan karpuz ve kavun uyarısı!
Prof. Dr. Canan Karatay "Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor. Bu yüzden her şeyin aşırısı zararlı olduğu gibi kavun, karpuz tüketimine de dikkat edilmelidir" diye konuştu.

Evde yapılmış limonlu soğuk çay içilmesi tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay "Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor. Bu yüzden her şeyin aşırısı zararlı olduğu gibi kavun, karpuz tüketimine de dikkat edilmelidir" diye konuştu.

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada, son zamanlarda 'bütün hastalıklar genetik' denilerek yeni bir moda çıktığını belirterek, her hastalığın genetik olmadığını söyledi.

Bazı hastalıkların çevresel olduğunu, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklandığını belirten Karatay, ancak birçok kişinin bunu bilmediğini kaydetti.

Karatay, bilhassa şekerli içeceklerin ve GDO'lu gıdaların hastalıkları vücutta başlattığını ifade etti.

"KAVUN-KARPUZ TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ"

Evde yapılmış limonlu soğuk çay içilmesi tavsiyesinde bulunan Karatay, şunları kaydetti: "Şekerli, gazlı içecekler çok tehlikeli. Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor. Bu yüzden her şeyin aşırısı zararlı olduğu gibi kavun, karpuz tüketimine de dikkat edilmelidir. Çok bilinenin aksine kırmızı et, yumurta, kuru fasulye veya protein ürik asidi yükseltmez. 'Yerseniz kurtlu elma yiyin' diyorum. Kurdu yemeden elmayı yesinler."

İmmün sistemi hastalıklarının en büyük sebebinin rafine şeker, un ve tuz olduğunu anlatan Karatay, doğal yağların hiçbir zaman hastalık yapmayacağını vurguladı.

canan-karatay-aa_16_9_1566643594.jpg

"TRANS YAĞLAR BİRÇOK HASTALIĞA NEDEN OLUYOR"

İki türlü yağın hastalık yaptığını belirten Karatay, bu yağlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: "Bütün yağları aynı kefeye koymak doğru değil. Onu açıklamaya çalışıyorum. Trigliseritleri insan vücudunda şekerler ve un mamulleri yükseltir. Trigliseritler tehlikelidir. Bir de yapay olarak dışarıdan vücudumuza soktuğumuz trans yağlar var. Margarinler tehlikelidir. Margarinler 1950'den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır. Ayrıca doğal dediğimiz yağlarla kızartma yaparsak, çok ısıtırsak da orada da trans yağ meydana gelir."

Kanser, alzaymır, şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlığa trans yağların neden olduğunu söyleyen Karatay, "Bunlara dikkat eder ve uzak durursak, vücudumuz kendini toparlar." dedi.

Uykuya da değinen Canan Karatay, herkesin kendi vücudunu dinlemesi ve vücudunun ihtiyacına göre uyuması gerektiğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağızların tadını kaçıran reflü18 Eylül 2019 Çarşamba 14:48
  • Kartal Belediyesinden Alzheimer Hastalığı Bilgilendirme Konferansı18 Eylül 2019 Çarşamba 14:48
  • Rota virüsüne dikkat18 Eylül 2019 Çarşamba 14:38
  • Kansız ve ağrısız burun ameliyatı dönemi18 Eylül 2019 Çarşamba 14:33
  • Hasta yakınları için yeni misafirhane18 Eylül 2019 Çarşamba 14:18
  • Loğusalıkta depresyona dikkat18 Eylül 2019 Çarşamba 14:08
  • "Numaralı gözlük, ilerlemeyi durdurmuyor"18 Eylül 2019 Çarşamba 14:03
  • Migren ağrılarının esiri olmayın18 Eylül 2019 Çarşamba 12:53
  • ‘Gençlik aşısı’ ile yıllara meydan okuyun18 Eylül 2019 Çarşamba 12:43
  • Mevsimsel geçişlerde gribe dikkat18 Eylül 2019 Çarşamba 11:48
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim