• BIST 9551.14
  • Altın 2476.543
  • Dolar 32.4947
  • Euro 34.5738
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Çanakkale’den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Ankaralı Sporculara Teslim Edildi

Çanakkale’den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Ankaralı Sporculara Teslim Edildi
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'den yola çıkarılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Ankaralı...

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'den yola çıkarılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Ankaralı sporculara teslim edildi.

Sivrihisar ilçesinde Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer'in katıldığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen törende teslim alınan emanetler, Polatlı'da yapılan törenle Ankara'dan gelen atletlere teslim edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'nda 253 bin şehidin yattığı bölgeden alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere yoğun yağmur yağışı nedeniyle Sivrihisar Spor Salonu'nda dün yapılan törenle Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz tarafından Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer'e teslim edildi. Polatlı'ya getirilen Çanakkale Deniz Zaferi Kutsal Emanetleri aynı gün saat 17.15'te Polatlı Kaymakamlığı'nda yapılan tören ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmek üzere Ankara'dan gelen atletlere teslim edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle bu yıl 19'uncusu düzenlenen Zafer Koşusu ve Halk yürüyüşü kapsamında, kutsal emanetlerin sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, Cumhurbaşkanlığına teslim edilecek "Kutsal Emanetler" Eskişehir Sivrihisar'da düzenlenen tören ile Polatlılı atletlere teslim edilerek Polatlı'ya getirildi. Polatlı ilçesine getirilirken üst düzeyde güvenlik önemleri alındı. Kutsal emanetlerin Ankara'ya teslimi için Polatlı Kaymakamlığı'nda düzenlenen törene, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, Ankara İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Servis Şefi Murat Oral, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenle, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer'in konuşmasının ardından Gelibolu Yarımadası'ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağından oluşan kutsal emanetleri, Ankara'ya Cumhurbaşkanı'na götürecek olan Ankara İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü atletlerine teslim edildi. Çanakkale Emanetleri 18 Mart'ta Cumhurbaşkanına teslim edilecek İl Müdürlüğü adına Çanakkale Zaferi emanetleri, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Ankara İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürleri tarafından 18 Mart Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim