• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi
Çanakkale'de kordon boyundaki işletmelerin önündeki usulsüz çiçeklik ve tentelerin kaldırılması için zabıta ekipleri operasyon düzenledi.

Çanakkale'de kordon boyundaki işletmelerin önündeki usulsüz çiçeklik ve tentelerin kaldırılması için zabıta ekipleri operasyon düzenledi. İlk olarak Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş'ın kardeşi Cemal Karakaş'ın işletmesinden başlayan ekiplere direnen Cemal Karakaş, ""Bu yaşananlar Merkez İlçe seçimlerinin sonunda yaşananların devamıdır. Bu uygulamanın sadece bana yapılmadığını göstermek adına diğer işletmelere de uygulama gerçekleştirildi" dedi.

Yılbaşından önce kordon boyunda bulunan işletmelere, işyeri önünde yönetmeliğe uygun olmayan saksı ve tentenelerin kaldırılması gerektiği yazısı gönderildi. Yılbaşında işletmeleri mağdur etmemek adına bu uygulamanın bugün yapılmasına karar verildi. Zabıta ekipleri, çevik kuvvet ekiplerini de yanına alarak sabah saatlerinde operasyona başladı. Bir işletme önündeki çiçeklikleri kaldıran zabıta ekipleri daha sonra Cemal Karakaş'ın kafesine geldiler. İşletme önündeki çiçeklik ve İki tente arasına yağmurdan korunmak için yapılan plastik tabakanın yönetmeliğe uygun olmadığını belirten zabıta ekipleri, saksıları ve plastik tabakayı sökmek istedi. Kendisine verilen tebligata uygun davrandığını belirten işletme sahibi Cemal Karakaş, ekiplere direndi.

PARTİ İÇİ ÇATIŞMA

Geçtiğimiz ay CHP Merkez İlçe seçimlerinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın desteklediği aday Erdal Gezen'in kazanamaması ve işletme sahibi Cemal Karakaş'ın ağabeyi olan Celal Karakaş'ın kazanması neticesinde bu uygulamanın kendilerine özel olduğunu belirten Cemal Karakaş, yaşanan bu olayları parti içi çatışma olarak değerlendirdi. Karakaş yaptığı açıklamada, "Kordon şartnamesine yönelik eksikliklerden dolayı bir yazı geldi bize, bizde bu yazıya yasal süreç içerisinde itirazda bulundu. İtirazımıza yazılı cevap verilmeden bugün uygulamaya geldiler. Çiçeklikler ve ara kapatmayla ilgili yıkım kararını uygulamak için geldiler. Çiçeklikler biraz önce projede gösterdiğim gibi yönetmeliğe uygun. 2 metrelik yaya yolu, 7 metrelik servis alanı ve 7 metreden sonra 36 cm çiçeklik hakkımız var. Yasal sınırlar içerisinde olmasına rağmen yıkmaya geldiler. Ara tentenin konmamasına dair kordon şartnamesinde hiçbir madde olmamasına rağmen onu da yıkmaya geldiler. İtirazımız onlaraydı bekliyoruz" dedi.

"SEÇİMLERDEN DOLAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

CHP Merkez İlçe seçimlerinden sonra bu olayların yaşandığını belirten Karakaş, "Ben bu olayın seçimlerden dolayı olduğunu düşünüyorum. Yandaki bir işletmenin önündeki çiçeklikler 5 yıl önce yapılmıştı, 5 yıldır orada duran çiçeklikler, sadece bize salt bir uygulama olmasın, sadece sana yapıyoruz demesinler diye 5 yıldır duran çiçeklikleri söktüler oradan. 2010 yılından beri buradayız, seçimlerden sonra sürekli rahatsız edici davranışlar artmaya başladı. Bu parti içi yarışlardan sonra" diye konuştu.

"30 KİŞİNİN YIKMAYA ÇALIŞTIĞI KÜÇÜK PLASTİK MALZEME"

Daha sonra olay yerine CHP İl Başkanı Nejat Önder ve CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş geldi. Operasyonun durdurulması gerektiğini belirten Başkan Karakaş, zabıta amiri ve yetkililerle görüştü. Karakaş, "Bütün hadise nedir? Orada açılır kapanır alan arasında yağmur girmesin diye kapatılan bir yer. Ticari bir alan olarak kullanılmıyor ve yönetmelikte de yapılmasına engel hiçbir şey yok. Ama yönetmelik harici alan kapatıp, ticari olarak kullanan esnaf var mı? Var. Tek tek isim söyleyerek de kimsenin canını sıkmayayım. Bu alanla ilgili yıkım kararı gelmiş. Bu karara yazılı olarak itiraz etmiş Cemal karakaş. Yazılı bir itiraza, yazılı bir cevap verilmesi gerekir. Yazılı cevap verilmediği gibi sabahın 9'unda yanına çevik kuvvette alarak 30 kişinin yıkmaya çalıştığı şey şu küçük plastik malzeme. Ve mal sahibi de burada yok. Bu tür sökümlerde mal sahibine lütfen siz sökün demek lazım, onlar sökmem diye diretirse siz sökersiniz" dedi.

"PARTİME ZARAR VERMEK İSTEMEM"

Yapılan operasyonunun "CHP'de iç hesaplaşma olarak yorumlanıyor" sorusuna yorum yapmak istemediğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, "Şimdi ben yorum yapmayayım bulunduğum konum itibariyle. Ben partime zarar vermek istemem. Onun için bu tip soruları cevapsız bırakacağım" şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından çevik kuvvet ve zabıta ekipleri, operasyonu durdurarak kordondan ayrıldılar.

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi

Çanakkale CHP’de Parti İçi Hesaplaşma Yıkım Kararı Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim