• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Calvino’nun gölgesi Nilüfer’de

Calvino’nun gölgesi Nilüfer’de
Edebiyat ve fotoğrafı bir araya getirerek İtalo Calvino'nun "Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu" adlı kitabından yola çıkılarak hazırlanan "Calvino'nun Gölgesi"...

Edebiyat ve fotoğrafı bir araya getirerek İtalo Calvino'nun "Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu" adlı kitabından yola çıkılarak hazırlanan "Calvino'nun Gölgesi" sergisini Nilüferlilerin beğenisine sundu.

İtalo Calvino'nun "Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu" adlı kitabından yola çıkan Yalçın Savuran ve Foto-Roman Atölyesi katılımcıları, "Calvino'nun Gölgesi'ni hazırladı.

Yalçın Savuran'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Calvino'nun Gölgesi" adlı sergi, Nazım Hikmet Kültürevi'nde kapılarını açtı. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı ve Foto-Roman Atölyesi koordinatörü Yalçın Savuran'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Nilüferliler yoğun ilgi gösterdi.

Foto-Roman Atölyesi'nde üretilen eserleri izleyicisiyle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Yalçın Savuran, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti. Savuran, "Biz ne yaparsak yapalım, elimizi attığımız anda her okuma aslında kendi öznel yaşantımızın içine, yani bize çıkar. Yoksa sahte olur ve samimiyet olmaz." dedi.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Atakan Çorbacı da kültür sanat kenti Nilüfer'de, başarılı çalışmaları Nilüferliler ile buluşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Atakan Çorbacı daha sonra "Calvino'nun Gölgesi" sergisini Yalçın Savuran ile birlikte gezdi.

FOTOGRAFİK YOLCULUK

Foto-Roman Atölyesi katılımcıları İtalo Calvino'nun 1979 yılında yayınlanan "Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu" adlı romanında yer alan 10 ayrı öykünün hikayesini kendi bakış açılarıyla fotoğraf karelerine yansıtıyor. Sanatçılar bu çalışmayla, sergiyi izlemeye gelenleri fotografik bir yolculuğa çıkartıyor.

Karakter çözümlemeleri, zaman-mekan- özne ilişkileri, renk-duygu ilişkisi gibi başlıklar çerçevesinde oluşturulan "Calvino'nun Gölgesi" Foto-Roman Sergisi 27 Şubat Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Calvino’nun gölgesi Nilüfer’de

Calvino’nun gölgesi Nilüfer’de

Calvino’nun gölgesi Nilüfer’de

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim