• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Çalışma Yaşamındaki İlk 5 Yıla Dikkat

Çalışma Yaşamındaki İlk 5 Yıla Dikkat
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen CarrefourSA CEO'su Mehmet Nane, gençlerle başarılı bir iş yaşamının sırlarını paylaştı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen CarrefourSA CEO'su Mehmet Nane, gençlerle başarılı bir iş yaşamının sırlarını paylaştı. Çalışma yaşamındaki ilk 5 yılın çok önemli olduğunu belirten Mehmet Nane, "Ortalama 40 yıllık bir çalışma hayatının ilk 5 yılında yapılanlar, binanın temelini oluşturuyor" dedi.

İş dünyasında iz bırakmış başarılı isimlerin öğrencilerle bir araya geldiği Business Talks etkinliğinin Altınbaş Holding CEO'su Cengiz Biçer'den sonraki konuğu CarrefourSA CEO'su Mehmet Nane oldu. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen ve seri başarı öykülerinin yer aldığı Business Talks etkinliğine katılan Mehmet Nane, kariyer sırlarını öğrencilerle paylaştı. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin'in moderatörlüğünde gerçekleşen programda gençlere girişimcilik tavsiyelerinde bulunan Mehmet Nane, başarılı bir gelecek planlaması için önemli ipuçları verdi. 2016'nın Türkiye için daha rahat ve ferah bir yıl olacağını belirten Mehmet Nane, "2015 yılı ülkemiz için ekonomik ve siyasi anlamda çok zor geçti. Ben 2016'nın çok daha rahat ve ferah geçeceğine inanıyorum. Ülkemizin, çalışanlarımızın, bölgemizin daha refah, sosyal açıdan dengeli ve adaletli bir ortama kavuşmasını diliyorum" dedi.

"İLK 5 YIL TEMELİ OLUŞTURUYOR"

İş yaşamındaki anahtar kavramların; çok çalışmak, ekip ruhuna inanmak ve kendini geliştirmek olduğunu ifade eden Mehmet Nane, çalışma yaşamındaki ilk 5 yılın önemine dikkat çekti. İş hayatındaki 28. yılını bitirdiğini belirten Nane, "28 yıl boyunca öğrendiklerimi bir hap şeklinde öğrenci arkadaşlarıma anlatmaya çalıştım. Onlara, çok çalışmanın neden önemli olduğunu anlattım. Özellikle çalışma yaşamındaki ilk 5 yıl çok önemli. Çünkü ortalama 40 yıllık bir çalışma hayatının ilk 5 yılında yapılacak şeyler, binanın temelini oluşturur. O temel, ne kadar sağlam olursa üzerine o kadar bina çıkabilirsiniz. Ayrıca bir ekiple çalışmak, ekibe inanmak ve kendini geliştirmek de oldukça önemli. Zaten bunları başarırlarsa birçok şeyi yaparlar" şeklinde konuştu.

"ŞAHSİ DENEYİMLERİMİ ANLATIYORUM"

Bu tür sohbetlerde öğrencilere şahsi deneyimlerini anlattığını belirten Mehmet Nane, "Benim deneyimlerim, geçmişte yaşadığım tecrübelerden, tecrübelerim de yaptığım hatalardan kaynaklanıyor. Bunları öğrencilere anlatırken onlardan da geri bildirim almam çok önemli. Çünkü Y ve Z jenerasyonundan arkadaşlarımızın bakış açıları, farklı ve öğretici oluyor. Bu gibi etkinlikler hem onlar hem de bizim için oldukça faydalı" ifadelerini kullandı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER

Girişimcilik merakına sahip olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Mehmet Nane, "Genç arkadaşlarımız, her zaman bir memuriyete girebilirler ama girişimciliği her zaman yapamazlar. Hele ki kariyerlerinin başlangıcındaki bir deneyim, onlar için çok daha önemli olur. İçinde girişimcilik ruhu taşıyan herkesin bu işi yapmasını öneriyorum. Çünkü bu durum, onlara büyük bir tecrübe kazandırır" diye konuştu.

Çalışma Yaşamındaki İlk 5 Yıla Dikkat

Çalışma Yaşamındaki İlk 5 Yıla Dikkat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim