• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çalıkuşu, Adana Tiyatro Festivali'nde Sahne Alıyor

Çalıkuşu, Adana Tiyatro Festivali'nde Sahne Alıyor
Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Sabancı Vakfı, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. 

29 Nisan – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Mersin Devlet Opera Ve Balesi, ‘Çalıkuşu’, Van Devlet Tiyatrosu ‘Ay Işığı Sirki’ adlı çocuk oyunu, Azerbaycan Milli Akademik Dram Tiyatrosu ‘Lenkeran Han’ın Veziri’ ve İzmir Devlet Tiyatrosu ‘Son Çığlık’ oyunlarıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde olacak. 

Mersin Devlet Opera Ve Balesi, Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden sahneye uyarlanan ‘Çalıkuşu’ balesini, 29 Nisan Salı günü Adanalı izleyicilerle buluşturuyor. Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimenciler’in 2003 yılında Türk Sanat Müziği ile baleye uyarladığı ve yaklaşık 7 yıl boyunca Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde kapalı gişe oynayan ‘Çalıkuşu’ balesi, oyunun ana karakteri Feride’nin bir otel odasında hatırlarını yazarken geriye dönerek çocukluk ve gençlik dönemlerini anlatıyor.

Adana Tiyatro Festivali, 1 – 2 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan Milli Akademik Dram Tiyatrosu’nu ağırlıyor. Azerbaycan’da dramaturjinin kurucusu olan M. F. Akhundzade tarafından 1873 yılında yazılan komedi oyunu ‘Lenkeran Han’ın Veziri’, ulusal öğeleri ve mizahı da içinde barındıran modern yorumuyla, 18. yüzyılın yönetim biçimlerine alaycı bir üslupla yaklaşıyor.

3 – 4 Mayıs tarihlerinde sahne alacak olan İzmir Devlet Tiyatrosu, ‘Son Çığlık’ adlı oyunla Adana’da izleyicilerle buluşuyor. 13. yüzyıl başında, Fransa’nın güneyinde bir bölge olan Oksitanya’da geçen oyun, Katar halkını yok etmek ve Oksitanya topraklarını ele geçirmek üzere Haçlı seferlerine çıkan Kuzey Fransa baronlarının ve Katarlara sahip çıkan Oksitan kontları ve şövalyelerinin hikayesini anlatıyor.

Van Devlet Tiyatrosu, 30 Nisan, 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde tüm çocukları ‘Ay Işığı Sirki’ adlı çocuk oyununa bekliyor. Ay Işığı Sirki’nin sahibi olmayı planlayan yaşlı soytarı Papirüs, yaşlı tilki Bo ve sivrisinek Po’nun sürprizlerle dolu yolculuğu, çocuklara eğlenceli ve keyifli saatler yaşatacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim