• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çağrı merkezi için eleman bulunamıyor

Çağrı merkezi için eleman bulunamıyor
İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler sınıfına "çağrı merkezi operatörlüğü'nü de ekleyerek kurs açma kararı aldı.

İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler sınıfına "çağrı merkezi operatörlüğü'nü de ekleyerek kurs açma kararı aldı.

Ordu İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü İsa Kaymak, sanayi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni mesleklerin ortaya çıktığını, bu sebeple kaybolmaya yüz tutan el becerilerine dayalı mesleklerin yaşatılması konusunda kurs açacaklarını söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) tarafından 2018 yılı eğitim programı kapsamında 29 alanda 98 adet eğitim kursu açacaklarını belirten İsa Kaymak, bu kursların içerisinde kaybolmaya yüz tutan el becerilerine dayalı meslek kurslarının yanı sıra "çağrı merkezi müşteri temsilcisi" mesleğinin de eklendiğini açıkladı. Kaymak, "Çağrı merkezi müşteri temsilciliği stresi yüksek bir meslek alanı haline geldi. Çağrı merkezlerinde iki yılı aşacak nitelikte çalışan eleman sayısı oldukça nadir ve çok az. Bu sebeple yeterli miktarda iş başvurusu yapılmıyor ya da çok az yapılıyor. İŞKUR olarak 2018 yılı içerisinde toplam 544 saatten oluşacak 50 kursiyerlik 2 adet çağrı merkezi müşteri temsilcisi kursu açacağız" dedi.

Kaymak, diğer kurslarla ilgili şu bilgileri verdi: "Teknolojinin gelişmesiyle el becerilerine dayalı meslekler geriliyor. 2018 yılında 29 alanda 2 bin 255 kursiyer kontenjanına göre eğitim kursları açmayı planlıyoruz. Bu kurslar içerisinde kaybolmaya yüz tutan keçe aksesuarları yapımı, kilim dokuma, sepet örücülüğü gibi el becerilerine yönelik meslek kursları açacağız" diye konuştu.

Kaymak, 2018 yılında ayrıca, dikiş operatörü, kitre bebek yapımı, garsonluk, dekoratif ahşap yükleme, ahşap boyama, aşçı yardımcısı, mantar yetiştiriciliği, süt sığırcılığı, arı yetiştiriciliği, bilgisayar muhasebe, aşçı çırağı, çocuk bakım elemanı, pastacı çırağı ve ayakkabı sayacısı gibi alanlarda kurslar da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim