• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Büyükşehir’den Taksicilere İlk Yardım Eğitimi

Büyükşehir’den Taksicilere İlk Yardım Eğitimi
Büyükşehir Belediyesi, şoför esnafına verdiği ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimlerini yaygınlaştırarak sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, şoför esnafına verdiği ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimlerini yaygınlaştırarak sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, yeni kurulan Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı, Ankara Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Ankara'da bulunan şoför esnafı odaları üyelerine ilk yardım eğitimi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinde, taksi şoförlerine, muhtemel kazalarda sağlık ekipleri olay yerine ulaşana kadar yapmaları gereken işlemler anlatıldı.

Eğitim seminerinde, İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Hasan Kuş, şoförlere herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla, olay yerinde tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılacak uygulamaları anlattı.

Seminer süresince Dr. Hasan Kuş, hasta veya yaralının yaşamsal fonksiyonlarının sürdürülmesini sağlamak, durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak gibi ilk yardımın öncelikli amaçlarını, manken üzerinde taksi şoförlerini de uygulamaya katarak şoför esnafına aktardı.

2 saat süren seminerin ardından katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediyesi Belediyeler Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı yetkilileri, artan şehir trafiği ve şoför esnafının olası kazalardaki konumu düşünüldüğünde, ilk yardım ve temel yaşam desteği konusunda şoförlere önemli sorumluluk düştüğünü söylediler. Yetkililer, bu çerçevede Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak profesyonel şoförlere belirlenen program çerçevesinde ilk yardım ve temel yaşam desteği kursu verdiklerini kaydettiler.

Daha önce Ankara Minibüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Özel Halk Otobüsler Odası'na bağlı şoförlere yönelik ilk yardım semineri verdiklerini hatırlatan yetkililer, taksi şoförleriyle devam eden seminerler dizisinin, diğer şoför odalarını da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılarak devam edeceğini söylediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim