• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir’den Kadınlara Büyük Destek

Büyükşehir’den Kadınlara Büyük Destek
Dar gelirli kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, geçen yıl 800 kadına...

Dar gelirli kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, geçen yıl 800 kadına 1 milyon 607 bin TL sermaye sağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2015 yılında da dar gelirli kadınların yanında olmaya devam etti. Kendi işinin patronu olmak, ev ekonomisine katkı sağlamak ve istihdam yaratmak isteyen kadınlara olan desteğini her geçen yıl artırarak sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, bu kapsamda geçen yıl 800 kadına işletmesi için sermaye sağladı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile yapılan işbirliği ile birlikte dar gelirli kadınlara mikrokredi desteğini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2015 yılında 800 kadına toplamda 1 milyon 607 bin TL kredi dağıtımında bulundu. Teminat ve kefalet gerektirmeden karşılıklı güven esasına dayalı sermaye sistemi ile iş kurmak isteyen kadınlara destek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin üye sayısı ise bin 200'ün üzerine çıktı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mikrokredi Ofisi'nin Denizli'de bin 200'den fazla üyeye ulaştığını belirtti. Mikrokredinin balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Hanım kardeşlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlayan sistem için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Mikrokrediye başvuran kadınların bin liradan başlayan küçük sermayelerle ev ekonomisine katkı sağlamaya başladığını ifade eden Başkan Zolan, "Hanım kardeşlerimizden kimi aldığı bir dikiş makinesi ile ürettiği eşyaları satarak, kimi ürettiği el işlerini satarak küçük sermayelerle para kazanmaya başlıyor. Kararlı bir şekilde çalışan kardeşlerimizden bazıları işlerini büyüterek yanında başkasını çalıştırıp istihdam sağlamaya da başlıyor. Bunların örneklerini görüyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de hanım kardeşlerimize destek olmayı sürdüreceğiz."

Başkan Zolan, mikrokredinin sadece Denizli merkezde değil tüm ilçelerdeki kadınları kapsadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim