• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir’den "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi

Büyükşehir’den "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinatörlüğündeki "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver Projesi" başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen proje kapsamında personelin kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yurt dışı iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesi, yerel yönetimler için iklim değişikliği eylem planının hazırlanması ve iklim değişikliği konusunda panellerin düzenlenerek halka yönelik farkındalık çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor.

Türkiye'de 38 proje kabul edildi

Türkiye'de 13 büyükşehir, 12 üniversite, 5 belediye, 4 yerel yönetim ve 4 sivil toplum örgütü olmak üzere toplam 38 projenin desteklendiği hibe programı geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile gerçekleştirilirken, programa Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı'ndan Berna Yılmaz ve Pelin Aslı Özen katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yürütücü olduğu "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesinde, iklim değişikliğinin azaltılmasına yönelik küresel çabalara katkıda bulunulması mevcuttaki ve beklenen iklim değişikliğinin etkilerinin insan sistemi ve doğa üzerindeki etkilerinin azaltılarak uyum sağlanması, iklim değişikliği etkileri hakkında belediye personeli ve yerel karar vericiler üzerinde farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği kaydedildi.

Denizli İklim Eylem Planı hazırlanacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, proje ile Büyükşehir Belediyesinin şimdiden geleceği planladığını söyledi. Küresel ısınma sonucu yaşanan iklim değişikliğinin giderek dünyayı tehdit ettiğini anlatan Başkan Zolan, "Her sorunun bir çözümü vardır ancak çevre ile ilgili bir kriz olduğunda onu aşmanız mümkün değil. Bu nedenle çevreye olan duyarlılığımız her zaman en üst seviyede olacak" diye konuştu. Proje kapsamında Denizli İklim Eylem Planı'nın hazırlanacağını ifade eden Başkan Zolan, enerjinin yüksek seviyelerde kullanılmasının karbondioksit salımınının artmasına bunun da iklim değişikliğine neden olduğunu, proje ile öncelikli hedeflerinin enerji verimliliği esaslı olacağını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim