• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir Personeline Hizmetler Anlatıldı

Büyükşehir Personeline Hizmetler Anlatıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde göreve yeni başlayan...

Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde göreve yeni başlayan personele yönelik "Belediyemizin Tanıtımı, İletişim ve Kurumsal Kültür" başlıklı hizmet içi eğitim verildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda çeşitli birimlerde göreve başlayan personele belediyeyi tanıtmak, işe alıştırmak, iletişim becerilerini geliştirmek ve kurum kültürü anlayışı kazandırmak amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca "Belediyemizin Tanıtımı, İletişim ve Kurumsal Kültür" başlıklı hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Eğitim öncesi bir açıklama yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, "Büyükşehir Belediyemizin çeşitli birimlerinde göreve başlayan çalışanlarımıza Belediyemizi bütün yönleriyle tanıtmak, Manisa Büyükşehir Belediyesi kimlik ve aidiyet bilincini kazandırmayı amaçladık. Manisa Büyükşehir Belediyemizin kurumsal kültürünü geliştirmek ve kurumsal imajını yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRİN HİZMET VE ÇALIŞMALARI TANITILDI

Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bozal tarafından 11-12 Şubat 2015 tarihlerinde 56 personele iki grup halinde eğitim verildi. Tam günlük eğitimin ilk konusu olarak çeşitli birimlerde işe başlayan personele Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi, büyükşehir oluşu, belediyelerde uygulanan temel mevzuat, Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Encümeni, Belediyenin yönetim ve organizasyon yapısı, Stratejik Plan ve Performans programı, Belediyenin hizmet ve çalışmaları hakkında tanıtım bilgileri sunuldu.

ETKİN İLETİŞİM VURGUSU

Dersin ikinci konusunda ise iletişim becerilerini geliştirmek ve görgü kuralları hakkında sunu yapıldı. Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bozal, iletişimin köprü kurmak olduğunu, insanların köprü kuracakları yerde duvar ördükleri için yalnız kaldıklarını anlattı. İletişim kurmayı becermenin arkasında gönül zenginliği, sevgi, anlayış ve hoşgörünün olduğu ifade eden Bozal, kurum içi iletişim türlerini detaylı olarak anlattı. Etkin konuşma ve dinlemenin kurumsal hayattaki önemi de vurgulanırken, vatandaşla etkin iletişim kurulamadığı takdirde memnun vatandaşın 6-8 kişiyi, memnun olmayan vatandaşın ise 15-20 kişiyi etkilediği belirtilerek personelin duyarlı olması istendi.

KURUMSAL İMAJ OLUŞTURULACAK

Eğitimin öğleden sonraki bölümünde ise "Kurumsal Kültür ve Kurumsal İmaj" konularına yer verildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde güçlü bir kurumsal imaj oluşturmanın önemi anlatılırken, güçlü kurumsal imaj oluşturabilmek için de Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının güçlü bir kurumsal kimliğe sahip olması gerektiği belirtildi.

Büyükşehir Personeline Hizmetler Anlatıldı

Büyükşehir Personeline Hizmetler Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim