• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Büyükşehir Nilüfer Deresi İçin Seferber Oldu

Büyükşehir Nilüfer Deresi İçin Seferber Oldu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Deresi'ndeki kokunun Ayamama Deresi'nden kaynaklandığını belirterek, Çalı, Kayapa, Hasanağa...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Deresi'ndeki kokunun Ayamama Deresi'nden kaynaklandığını belirterek, Çalı, Kayapa, Hasanağa ve Akçalar bölgelerindeki fabrikaların atıklarını kontrol altına almak için çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında gerçekleştirildi. Ankara Yolu'ndaki yeni belediye binası meclis salonunda yapılan toplantının ana gündemini Nilüfer Deresi'ndeki koku oluşturdu. Toplantıda ayrıca kamuoyunda eleştiriye konu olan teleferik zammı da gündeme geldi. Altepe, Nilüfer Deresi'nin kokudan arındırılması çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürdüklerini ifade etti. Şehrin doğu bölgelerindeki arıtma tesisleri konusunda tüm tedbirleri aldıklarını şimdi aynı sistemin batı bölgelerine kurulması için tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Doğu'da kirlilik vardı. Tek tek orayı da kontrol altına aldık. Nilüfer tarafındaki sanayi bölgeleri olan Çalı, Kayapa, Hasanağa ve Akçalar bölgelerinde çalışmaları hızlandırdık. Tek tek üzerine düşüyoruz" dedi.

"TELEFERİK ZAMMI NORMAL"

Başkan Altepe, gündem açıklamasında teleferiğe yapılan zamları da savundu. Hattın daha önce 4.5 kilometre olan uzunluğunun yapılan yeni yatırımla 9 kilometreye çıkartıldığını, bunun da yatırımcı firma açısından ciddi maliyet oluşturduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Teleferik önceden belediyenin sırtında kamburdu. Hattı 4,5 kilometreden 9 kilometreye çıkardılar. Zarar ediyorduk. Şimdi firma yatırım yaptı ve 30 lira onları kurtarmıyordu. Zaten teleferiğe binenlerin yüzde 80'ini yabancılar oluşturuyor. Kapasite de 11 kat arttırıldı. Dış dünya ile karşılaştırdığımızda teleferik fiyatları Bursa'da 7 kat ucuz" diye konuştu.

Başkan Altepe, meclisteki konuşmasında, yaz aylarında Uluabat Gölü'ne üstü açık bir gemi verileceğini de müjdeledi. İznik Gölü'ndeki Akşemsettin Gemisi'nin ardından Uluabat'ın da gemi talebinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Geminin amacı İznik Gölü'ne hareket getirmek. Tüm bu göl kenarlarında yatırımlar var. Kaynayan sıcak suya tesis yapılıyor. Plajlar düzenleniyor. Havalar güzel olunca hareket olur. Amaç para kazanmak için değil. İznik Gölü'ne yaz aylarında bir de üzeri açık gemi göndereceğiz" şeklinde konuştu.

STADIN İSİM HAKKI BURSASPOR'DA

Meclis'te yeni stadyuma Atatürk ismi verilmesi de talep edildi. Başkan Altepe ise, yeni stadın kiralanma, isim yetkisinin Bursaspor'a devredildiğini ve buna Bursaspor yönetiminin karar vereceğini anlatarak, "Her ay 25 trilyon borç var. 4-5 ay içinde. Ne yaparlar bilmiyorum. Stadyumu kiraya verirken tüm haklarıyla Bursaspor'a verdik. Bu talebi Bursaspor'a iletiriz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Nilüfer Deresi İçin Seferber Oldu

Büyükşehir Nilüfer Deresi İçin Seferber Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim