• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Büyükorhan’da Köy Yolları Sıcak Asfaltla Buluşuyor

Büyükorhan’da Köy Yolları Sıcak Asfaltla Buluşuyor
Özel idare döneminde bir yılda bütün ilçe yollarına 7 milyon TL'lik yatırım yapılırken, son bir yılda sadece 10 yeni ilçede yol yatırımlarına 170...

Özel idare döneminde bir yılda bütün ilçe yollarına 7 milyon TL'lik yatırım yapılırken, son bir yılda sadece 10 yeni ilçede yol yatırımlarına 170 milyon TL kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan tarihinin 31 milyon TL ile en büyük yol yatırımının da startını verdi.

Zaferiye, Danaçalı, Elekçalı, Sarnıç, Örencik ve Düğüncüler mahallelerinin kullandığı grup yolunda başlatılan çalışma kapsamında 4 metre genişliğindeki yol 8 metreye kadar genişletilirken, sıcak asfalt, sathi kaplama ve kaldırım düzenlemeleriyle birlikte ilçe yollarına 31 milyon TL'lik yatırım yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özel idarenin bir yılda tüm ilçelere ayırdığı kaynağın 4 katından fazlasını sadece bir ilçeye ayırdıklarını hatırlatarak, bölgede yıllardır beklenen yatırımların Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayata geçmeye başladığını söyledi.

Bursa kent merkezinde yeni yollar, köprü ve kavşaklar ile raylı sistem yatırımlarıyla ulaşım meselesini önemli ölçüde ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de ulaşım yatırımlarına hız verdi. Son bir yıl içinde merkeze bağlanan 10 yeni ilçede 170 milyon TL'lik ulaşım yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, özel idare döneminde bir yılda bütün ilçelere yapılan 7 milyon TL'lik yatırımı da neredeyse 25 kat aştı. Bu dönem ilk kez köy yollarını sıcak asfaltla tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan'daki ulaşım yatırımlarının da startını verdi. Zaferiye, Danaçalı, Elekçalı, Sarnıç, Örencik ve Düğüncüler mahallelerinin kullandığı grup yolunda başlatılan çalışma ile hem 4 metre olan yol genişliği 8 metreye kadar çıkarılıyor hem de yaklaşık 30 kilometrelik yol sıcak asfaltla tanışıyor.

Beraberindeki Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ile birlikte 6 mahallenin kullandığı grup yolunda başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten'den bilgi aldı. İlçede yıllardır özlemle beklenen bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bu çalışma ile birlikte yaklaşık 30 kilometrelik grup yolumuz sıcak asfaltla kaplanacak. Aynı zamanda yol genişletme çalışması da yapıyoruz. Bunun yanında yine Büyükorhan'ın farklı bölgelerinde 96 kilometrelik sathi kaplama yapacağız. Yol genişletme, sıcak asfalt, sathi kaplama ve tretuvar düzenlemeleriyle birlikte yaklaşık 31 milyon TL'lik yatırımı bir yıl içinde Büyükorhan'a yapacağız. Özel idare döneminde bütün ilçe yollarına 7 milyon TL yatırım yapıldığı düşünülürse, biz bunun 4 katından fazlasını sadece Büyükorhan'a yapıyoruz. Yılların beklentisi gerçekleşiyor. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da seçim döneminde Büyükorhan'ın Büyükşehir'le değişeceğini söylediklerini hatırlatarak, bu değişimin ilçe merkezinden köy yollarına kadar her alanda görüldüğünü vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükorhan yollarını 2016 yılı programına aldığını ifade eden Taş, "Bu yollar yeterli ödenek olmadığı gerekçesiyle özel idare tarafından bir türlü yapılamadı. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz geldi ve çalışmaları başlattı. Bizim bunu kendi bütçemizle yapmamız mümkün değildi. İlçemize katkıları sebebiyle başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükorhan’da Köy Yolları Sıcak Asfaltla Buluşuyor

Büyükorhan’da Köy Yolları Sıcak Asfaltla Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim