• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Büyük takas! Brittney'e karşı savaş lordu!

Büyük takas! Brittney'e karşı savaş lordu!
Rusya’nın ‘uyuşturucu bulundurma’ gerekçesiyle hapis cezasına çarptırdığı ABD’li ünlü kadın basketbolcu Brittney Griner için istediği takas resmen ortaya çıktı.

Rusya’da uyuşturucu madde bulundurmaktan ötürü 9 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’li basketbolcu Brittney Griner’ın avukatı Maria Blagovolina temyize başvurduklarını açıkladı.

Maria Blagovolina’nın açıklamalarına atıfta bulunan Rusya’daki haber ajansları, temyiz başvurusunun resmen yapıldığını aktarırken, gerekçe konusunda ayrıntıya yer vermedi.

whatsapp-image-2022-08-16-at-14.28.20-(1).jpeg

ABD milli takımıyla İki defa olimpiyat şampiyonluğu yaşayan ünlü basketbolcunun avukatı Blagovolina ve hukuk danışmanı Alexander Boykov, 4 Ağustos’taki mahkumiyet kararından sonra yaptıkları açıklamada “hükmün ağır olduğunu” belirterek, bu tür durumlarda Rusya’da üç yılı tecilli 5 yıl hapis cezası verildiği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rusya’nın Moskova bölgesinde bulunan Himki mahkemesi, şubat ayında üzerinde uyuşturucu maddeyle yakalanıp gözaltına alınan Griner’ı 9 yıl hapis ve 1 milyon ruble (yaklaşık 16 bin 130 dolar) para cezasına çarptırmıştı.

whatsapp-image-2022-08-16-at-14.28.20-(2).jpeg

Rusya ile ABD’nin aralarında Griner’in da dahil olduğu çeşitli tutukluların değişimine yönelik görüşmeler yürüttüğü iddia edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 27 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Griner’ın yanı sıra Rusya’da tutuklu bulunan ABD’li Paul Whelan’ın iadesi için Moskova’ya önemli bir teklif hazırladıklarını duyurmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden da Rusya’ya Griner’ın serbest bırakılmasına yönelik çağrıda bulunmuştu

Basın yayın kuruluşları, bu iki ABD’linin takası için Biden yönetiminin ülkede 25 yıllık hapis cezasını çeken ünlü silah tüccarı Viktor Bout’un takasını Moskova önerdiğini duyurmuştu.   Bir Rus diplomat, ABD’de tutuklu bulunan ve “ölüm taciri” olarak bilinen Rus silah satıcısı Viktor Bout’la, Griner’in takası için Moskova – Washington arasında görüşmeler yapıldığını doğruladı.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim