• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Bütçenin Yüzde 70’i Yola

Bütçenin Yüzde 70’i Yola
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bütçemizin yüzde 70'ini 2017 yılına kadar yola ayırıyoruz. Çünkü 20-30 yıl önce yapılması gereken...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bütçemizin yüzde 70'ini 2017 yılına kadar yola ayırıyoruz. Çünkü 20-30 yıl önce yapılması gereken yollar yapılmamış. Ordu'nun kırsal alanının yola ihtiyacı var. Bu sebeple yola ağırlık verdik" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı, Topluca, Gökömer ve Gerce gibi toplam nüfus açısından en büyük 18 mahalleyi kapsayan 25 km'lik grup yolundaki sıcak asfalt çalışmasını interaktif basın toplantısı ile gösterdi. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim ve basın mensuplarının bulunduğu otobüsle grup yolundaki asfalt ve yol çalışmalarını interaktif şekilde sunum yaparak anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun coğrafi yönden oldukça engebeli ve zor arazi şartlarına sahip olduğuna dikkat çekti. Böylesine zor coğrafi şartlara rağmen yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Yılmaz, cuma namazını Gerce Mahallesi'nde kıldı. Yılmaz, daha sonra mahalle meydanında bin 500 kişi ile birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından vatandaşlara bir konuşma yapan Yılmaz, Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla birlikte büyük hizmetleri kırsal alanın hizmet almaya başladığını vurguladı. Yılmaz, "Büyükşehir olmadan önce Altınordu ilçesine Özel İdare'den aktarılan para 1.5 milyon liraydı. Büyükşehir olduktan sonra Altınordu ilçesine ayırdığımız para 45 milyon lira. Şu anda Ordu'nun tamamında tüm ilçelerinde yol çalışması var. Bu yol çalışmasına 200 milyon lira ayırdık. Bütçemizin yüzde 70'ini 2017 yılına kadar yola ayırıyoruz. Çünkü 20-30 yıl önce yapılması gereken yollar yapılmamış. Ordu'nun kırsal alanının yola ihtiyacı var. Bu sebeple yola ağırlık verdik. Bugün itibariyle Altınordu'nun 3 yerinde asfalt, Ordu'nun tamamında ise şu anda 100 yerde yol çalışması var" diye konuştu.

Basın mensuplarının köy ve mahalle yollarının asfaltlanması ve diğer alt yapı hizmetlerine rağmen şehir merkezinde ne zaman çalışma yapılacağını sorduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu yıl ve gelecek yıl Altınordu şehir merkezinde büyük bir alt yapı, su, kanalizasyon çalışması yapılacak. Ayrıca doğalgaz, Telekom, elektrik gibi diğer alt yapı çalışmaları bitirilecek. Bunlar bitirildikten sonra üst yapıyı kısa sürede bitirebilecek güce sahibiz. Biz ne yaptığını bilen bir belediyeyiz" şeklinde konuştu.

Bütçenin Yüzde 70’i Yola

Bütçenin Yüzde 70’i Yola

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim