• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

BUSİAD'dan kadının iş dünyasındaki yeri paneli

BUSİAD'dan kadının iş dünyasındaki yeri paneli
BUSİAD, Bursa Kadın Kuruluşları Birliği ve Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu iş birliği ile "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında organize...

BUSİAD, Bursa Kadın Kuruluşları Birliği ve Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu iş birliği ile "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında organize edilen "Kadının İş Dünyasındaki Yeri ve Etkisi" paneli BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.

Türk kadınlarının Atatürk devrimleriyle birçok Avrupa ve dünya ülkesinden önce elde ettikleri haklarını maalesef zaman içinde unuttuğunu ya da unutmaya zorlandığını ifade eden BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Yıldırım, "Biz "Baby Boomers" kuşağı olarak, "hem kariyer, hem de çocuk yaparım" felsefesiyle aile ve iş dengesini iyi yürüttük. Ancak, X ve Y kuşakları için gözlemlerim farklı. Bu kuşakların temsilcileri ya işe, ya da aileye odaklanmayı tercih ediyor." diye konuştu.

TÜİK verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 50,2'sini erkeklerin, yüzde 49,8'ini de kadınların oluşturmasına rağmen, istihdam oranının erkeklerde yüzde 65'leri kadınlarda ise ancak yüzde 27'leri bulduğuna işaret eden Yıldırım, iş gücüne katılım oranının ise erkeklerde yüzde 71,5 iken, kadınlarda yüzde 30,8'de kaldığının altını çizdi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Yıldırım, bu oranın daha da düşeceğine inandığını belirterek, şöyle devam etti: "Son dönemlerde kadın çalışanlara avantaj gibi gösterilen paketler nedeniyle, işverenin tercihi erkek çalışan yönünde olmaktadır. Halbuki kadının duygusal zekası daha gelişmiştir ve önsezileri ile mantığını birleştirdiğinde doğru karar verir. Sorumluluk almaya küçük yaşta başladıkları için aynı anda birkaç işi birden yaparlar ve iletişimleri kuvvetlidir. Ayrıca, doğasından gelen sabır ve dayanıklılığa sahiptirler. Tüm bu özelliklerini doğru kullandığında ve iş dünyasında avantaj için değil, cinsiyet eşitliği için çalıştığında kadının başarılı olmaması için bir neden olmadığına inanıyorum. Kadınlarına değer veren, cinsiyet farkı gözetmeyen ulusların başarılı oldukları günümüzde, hiç bir kadının cinsiyetinden dolayı ayrıştırıldığını hissetmediği günlerin özlemiyle kadının insanda eşitlendiği bir ülke diliyorum."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim