• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bursa’da Yeni Vagonlar Raylara İniyor

Bursa’da Yeni Vagonlar Raylara İniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaray'daki sefer sıklığını arttırmak ve yolcu yoğunluğunu azaltmak için satın aldığı 60 yeni vagonu birer birer devreye...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaray'daki sefer sıklığını arttırmak ve yolcu yoğunluğunu azaltmak için satın aldığı 60 yeni vagonu birer birer devreye alıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ihalesi tamamlanan 60 trenin teslimatına başlandı. Yoğunluğun yaşandığı saatlerde müşteri memnuniyetini arttırmak maksadıyla alınan trenlerin test aşamasında olduğunu belirten yetkililer, "Bütün büyük şehirlerde olduğu gibi, zirve saatlerde gün içi hizmet konforunun tam olarak sağlanması mümkün olamamaktadır. Mevcut tren işletim tarifesine göre, Arabayatağı istasyonu ile Acemler istasyonu arasındaki ortak hatta sefer sıklığı 5 dakika, Emek ve üniversite hatlarında ise 10 dakika olup, mevcut vagon sayısına göre yolcu yoğunluğunun olduğu saatlerde 1 ve 2 no'lu hatlarda dört vagonlu tren dizileri kullanılmaktadır" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan 60 yeni trenin teslimatına başlandığını dile getiren yetkililer, "Gelen iki aracın testleri yapılıyor. Mart ve Nisan 2016 aylarında diğer araçlarla bir dizi oluşturularak işletime verilecek. Teslim edilen araç sayıları arttıkça, tren dizilerinin sayıları da arttırılarak daha iyi hizmet imkanı sağlanmış olacak. Ancak mevcut araçların kullanımına da devam edilecek" diye konuştu.

Trenlerin daha eskilerinin Paris'te hala kullanıldığına dikkat çeken yetkililer, "Duewag trenlerinde yaşanan sorunlar trenin ikinci el olmasından kaynaklı değildir. İster sıfır, ister ikinci el olsun, yeni bir sisteme giren her trenin, sisteme adaptasyonu konusunda her zaman sıkıntı yaşanmaktadır. Bilindiği üzere, Siemens ve Bombardier trenleri de devreye alındığında, sıfır araçlar olmasına rağmen, yaklaşık 2 yıl sisteme uyumla ilgili aksaklıklar yaşanmıştı. İkinci el olarak alınan Duewag trenlerinde de aynı şekilde sisteme uyum sorunları olmuştur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim