• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Bursa’da 21 ABD Sermayeli Firma Var

Bursa’da 21 ABD Sermayeli Firma Var
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret eden ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Neil Pickett, Bursa'da yüksek teknoloji ve inovasyon...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret eden ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Neil Pickett, Bursa'da yüksek teknoloji ve inovasyon alanında güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

Ziyarette konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa'nın Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşlarının faaliyet gösterdiği bir şehir olduğunu söyledi. Onur, Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına gerçekleştiren Bursa'nın, BTSO öncülüğünde yüksek teknoloji alanlarında önemli adımlar attığını kaydetti.

Aytuğ Onur, Türkiye'de ilk OSB'nin kurulduğu Bursa'ya Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin de (TEKNOSAB) hayata geçeceğini vurguladı. Bursa'nın merkezindeki 1. bölgeyi, ABD'nin teknoloji üssü San Francisco gibi bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Onur, "BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz bu konuda önemli adımlar attı. BTSO ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) stratejik işbirliğini imzalaması, bölgemiz ve ülkemize büyük fayda sağlayacak. BTSO olarak Bursa'nın ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşması için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

Aytuğ Onur, Bursa'dan ABD'ye ihracat yapan 310 firma bulunduğunu kaydetti. Bursa'da ABD sermayeli 21 firmanın faaliyet gösterdiğinin altını çizen Onur, Bursa ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin her geçen dönem geliştiğini söyledi.

"BURSA ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİ"

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Neil Pickett, ABD ve Bursa arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini istediklerini ifade etti. Bursa'da yüksek teknoloji alanında önemli çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Pickett, BTSO'yu bu konudaki çalışmalarından dolayı kutladı. Bursa'nın Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu kaydeden Pickett, "Bursa'nın gücünü ve potansiyelini çok iyi biliyoruz. Yüksek teknoloji ve inovasyon alanında Bursa'da ciddi bir atılım var. Bu noktada ABD ve Bursa arasındaki ticari ilişkilerin artması için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim