• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye’de Ücretsiz 4 Bin Adet Çam Fidanı Dağıtıldı

Burhaniye’de Ücretsiz 4 Bin Adet Çam Fidanı Dağıtıldı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Burhaniye Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor etkinliğinde,...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Burhaniye Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor etkinliğinde, vatandaşlara ücretsiz 4 bin adet çam fidanı dağıtıldı. Belediye önünde bir tırda oluşturulan stantta sergilenen fidanlar kar yağışı ve soğuk havaya rağmen kısa sürede kapışıldı.

Burhaniye de Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün sağladığı 2 bin adet fıstıkçamı ve 2 bin de sedirden oluşan toplam 4 bin fidan kısa sürede tükendi. Fidan alan vatandaşlar, ormanı ve yeşilliği çok sevdiklerini ifade ederken, Balıkesir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Çetin de, vatandaşlara orman sevgisini aşılamak istediklerini söyledi.

Fidan alan vatandaşlardan Sebahattin Yıldız,"Avunya'ya bahçeme dikeceğim. Ormana teşekkür ederim." derken İsmail Özdemir de," Orman fıstık çamı verdi. Bunları ihtiyacım olan yerlere dikeceğim. 10 tane fidan dağıttım. Onları oraya dikip değerlendireceğim. Bunları gelir kaynağı edeceğim" dedi. Halil Özkan da," Fıstıkçamlarını aldık. Tarlamıza bahçemize dikip bunlardan faydalanacağız. Yeşilliği seviyorum. Yeşili seviyorum. Ormanları seviyorum" dedi. Yavuz Baltacı da," Fıstık ağaçlarını görünce bende aldım. Bunları alıp boş arazilerimize dikeceğim. Fıstıkçamı denize kıyısı olan dağlarda çok iyi oluyor. Bunları dikip, hem ekonomimize hem de doğamıza katkıda bulunacağım" dedi. Vatandaşlara ormanları sevdirmeyi amaçladıklarını anlatan Balıkesir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Çetin de," Evet, bu gün için burada Burhaniye belediye başkanlığının bir etkinliği vardı. Bu etkinliğe kurumumuz olarak, Orman Genel Müdürlüğü adına Bölge Müdürlüğü olarak biz de katıldık. Vatandaşlarımıza ormancılığı ve ormanları sevdirme adı altında 2 bin tane servi ve 2 bin tane fıstıkçamı olmak üzere bin tane fidanı vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. İnşallah, kirlenen dünyada, çevresel etkinin bozulduğu bir ortamda bizim de çorbada bir tuzumuz olsun diye vatandaşa 4 bin tane fidanı dağıtıyoruz" dedi.

Burhaniye’de Ücretsiz 4 Bin Adet Çam Fidanı Dağıtıldı

Burhaniye’de Ücretsiz 4 Bin Adet Çam Fidanı Dağıtıldı

Burhaniye’de Ücretsiz 4 Bin Adet Çam Fidanı Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim