• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Burhaniye’de Engelli Adil Örnek Arıcı Oldu

Burhaniye’de Engelli Adil Örnek Arıcı Oldu
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçirdiği bir kaza yüzünden bir bacağını kaybeden Adil Buyraz, yol kenarında bulduğu bir arı oğlu ile başladığı...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçirdiği bir kaza yüzünden bir bacağını kaybeden Adil Buyraz, yol kenarında bulduğu bir arı oğlu ile başladığı arıcılıkta, 200 dolayında arı kovanın sahibi oldu. 1985 yılından bu yana arıcılık yapan 2 çocuk ve 4 torun sahibi Buyraz, çevresindeki meraklılara da yardımcı oldu.

Burhaniye de, 1971 yılında geçirdiği bir kaza sonucunda sol bacağını kaybeden Adil Buyraz, 1984 yılında malulen emekli oldu. Emekli olduktan sonra yolda giderken, bir ağaç dalında gördüğü oğulu kovana koyan Adil Buyraz, arıcılığa başladı. 31 yıldan bu yana arıcılık yapan protez bacaklı Adil Buyraz'ın şu anda 200 arısı var. Gezginci arıcılık yapan Buyraz, arılarının her türlü bakımını kendi yaparken, yaz aylarında Trakya ve Muğla'ya gidiyor. Herkesin arıcılığı yapabileceğini anlatan Buyraz, işini severek yaptığını söyledi.

Arıcılığı çok sevdiğini anlatan 64 yaşındaki Adil Buyraz,"1971 yılında bir kaza geçirim ve sol bacağımı kaybettim. Çalıştım. 1984 yılında malulen emekli oldum. Emekli olduktan sonra yolda giderken bir oğul buldum. O oğul ile arıcılığa başladım. 1985 yılından beri arıcılık yapıyorum. Bu gün 200 civarında arım var. Özürlü olmama rağmen bu işi severek yapıyorum. Ve herkese tavsiye ederim. Malulen emekli olmama rağmen bu işi canla başla seviyorum. Gezginci arıcıyım. Trakya'ya Muğla'ya gerekli yerlere her tarafa giderim. Allah, nasibimizi veriyor. Herkes boş durmaktansa bunu yapsın. Yapamayacağım diye bir şey yok" dedi. Adil Buyraz'ın teşviki ile arıcılığa başladığını anlatan Nizamettin Yüksel de," Ben de bir hobi arıcısıyım. Adil ağabeyden aldığım arı bilgileri ile yol çıktım. Çok hevesli bir arıcı olduğum için Adil ağabeyden iki kovan arı aldım. Onunla birlikte çalışıyorum. Şu an güzel bir arıcılık yaptığım için mutluyum. Adil ağabey, bizim gibi gençlere örnek olduğu için ona teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oluyor. Elinden geleni bütün yardımları yapıyor" dedi.

Burhaniye’de Engelli Adil Örnek Arıcı Oldu

Burhaniye’de Engelli Adil Örnek Arıcı Oldu

Burhaniye’de Engelli Adil Örnek Arıcı Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim