• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bünyan’a Yeni Bir Vizyon Katacak Doğalgaz Projesi Başladı

Bünyan’a Yeni Bir Vizyon Katacak Doğalgaz Projesi Başladı
Bünyan doğalgaz projesi başladı. 19 Milyonu aşan bütçesiyle Bünyan'a yeni bir soluk getirecek olan Bünyan doğalgaz yatırımı kesilen kurban ve yapılan...

Bünyan doğalgaz projesi başladı. 19 Milyonu aşan bütçesiyle Bünyan'a yeni bir soluk getirecek olan Bünyan doğalgaz yatırımı kesilen kurban ve yapılan dualar ile başlandı.

Bünyan'ı yeniden bir cazibe merkezi haline getirecek olan yatırımlardan biri olan Bünyan Doğalgaz Projesinin bu yıl tamamlanarak yılsonunda ilçeye doğalgaz verilmesi planlanıyor. Dev proje İnönü Caddesi'nden başladı. Çalışma öncesi Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe Kayserigaz yetkilileri ve vatandaşların katılımıyla kurban kesilerek dua edildi.

Bu Yılsonunda Doğalgaz Kullanılabilecek

Geçen yıl Mehmet Özcan Caddesi ve TOKİ mahallelerinde alt yapı çalışmalarının tamamlanarak evlere sayaç bağlanacak duruma getirildiğini hatırlatan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu;" Doğalgaza ilişkin alt yapı çalışmaları şehrimizin hemen girişinden başladı. Kazasız belasız bir sezonla İnşallah bu hizmetin Bünyan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız gibi İnşallah bugün itibariyle başlayan alt yapı çalışmaları şehir merkezinde üç - üç buçuk ay içerisinde tamamlanıp bitirilecek ve inşallah bir manilik olmaz ise bu yıl içerisinde Bünyan'ımızda ev ve iş yerlerimizde doğalgazı kullanmaya başlayacağız. Bu yatırım eski para birimiyle 19 trilyon lira civarında bütçeye sahip olan bir yatırımdır. İnşallah önümüzdeki dönemde 6360 sayılı yasayla ilçemize bağlanan mahallelerimizde bu tür çalışmaları yapmayı arzu ediyoruz. İnşallah ilerde yeniden gündeme getireceğiz" dedi.

2015 Bütçesinin Yüzde 47'si Yatırma Gitti

Başkan Şinasi Gülcüoğlu hem borçların ödendiği hem de hizmet ve yatırımların yapıldığını ifade ederek;" Belediyemizin 20 milyona varan 2015 bütçesinin yüzde 47 gibi bir oranının yatırım ve hizmete kullanıldığını görüyoruz. Bu gerçekten oldukça sevindirici bir rakam, geçmişle mukayese edilecek olursak hatırı sayılır bir rakamın yatırıma yöneldiğini Bünyanı'mıza müjdelemek istiyorum. İnşallah bu yılda bu rakamın çok daha üzerine çıkarak alt ve üst yapıda vatandaşlarımızın hizmetine sunmak üzere yatırıma yönlendireceğiz. Bağlanan belde ve geçmiş yıllara ait Belediyemizin kendi borçlarıyla birlikte neredeyse 20 milyona yaklaşan bir borç stoku vardı. Bununda aşağı yukarı yüzde 50'sini ödedik. Hem borcumuzu ödeyeceğiz hem de yatırım ve hizmetleri vatandaşlarımıza hediye etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum"

Başkan Gülcüoğlu bir başka dev yatırım olan Bünyan İçme Suyu projesine ilişkin malzemelerin Bünyan'a gelmeye başladığını ve kısa süre sonra bu projenin de başlayacağını belirterek ;"Buradan Doğalgaz firmamızın Genel Müdürü Hasan Yasir Bora Beye, Yönetim Kurlu Üyelerine , Genel Müdür Yardımcılarına, EPDK Başkanımız Mustafa Yılmaz Beye, Önceki Enerji Bakanımız Taner Yıldız Beye, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki Beye, Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş Beye ve emeği geçen tüm Milletvekillerimize ilçemize göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı memleketim hemşehrilerim ve şahsım adına tek tek teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bünyan’a Yeni Bir Vizyon Katacak Doğalgaz Projesi Başladı

Bünyan’a Yeni Bir Vizyon Katacak Doğalgaz Projesi Başladı

Bünyan’a Yeni Bir Vizyon Katacak Doğalgaz Projesi Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim