• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Bulgurun Faydaları Festivalde Anlatılacak

Bulgurun Faydaları Festivalde Anlatılacak
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Bu yıl Mayıs ayı içerisinde Gaziantep'te düzenlenecek olan "Bulgur Festivalinde,...

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Bu yıl Mayıs ayı içerisinde Gaziantep'te düzenlenecek olan "Bulgur Festivalinde, Anadolu mutfağının vazgeçilmezi bulguru sağlıklı ve güvenilir ürün olma özelliğiyle tanıtmak istediklerini ifade etti.

Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle bu yıl Mayıs ayı içerisinde ilki düzenlenecek olan "Bulgur Festivali" öncesi sektör temsilcileri istişare toplantısında bir araya geldi. GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı, Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Bekir Dayıoğlu ve bulgur üreticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, festivalde yapılması planlanan etkinlikler görüşüldü. Bulgur festivalinin ürünün tanıtımı için üreticilere önemli bir fırsat sağlayacağını belirten GTB Başkanı Tiryakioğlu, Anadolu'nun bilinen en eski gıdalarından biri olan bulgurun son yıllarda önemli bir ihracat potansiyeli yakaladığını ve bunun mutlaka en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği söyledi. Türkiye'nin dünyanın en büyük bulgur tedarikçisi ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, "Bulgur sanayimiz son yıllarda özellikle teknoloji bakımından önemli bir atılım gösterdi. Üretim ve ihracat miktarıyla da iyi bir konuma sahibiz. Ürünümüzün hedef pazarlarda daha etkin yer alabilmesi için daha fazla sektörel işbirliğine ve tanıtıma ihtiyacımız var. Bunu da ancak tüm üreticilerin bir araya geldiği iç tüketimi de artıracak böylesi festivaller ve uluslararası fuarlarla sağlayabiliriz" dedi.

Bulgurun insan sağlığı açısından son derece sağlıklı bir besin kaynağı olmasının yanı sıra kolay hazırlanabilir ve uzun süre muhafaza edilebilir özelliklerinden dolayı son yıllarda gözde bir tüketim malzemesi haline geldiğini vurgulayan Tiryakioğlu, "Dünya nüfusu her geçen gün artmakta ve sağlıklı besin kaynaklarına daha fazla ihtiyaç duyulmakta. Besin değerinin yüksekliği, uygun fiyatı ve en zor şartlarda bile stoklanabilir özelliği taşımasından dolayı bulgur bugün tüm bu ihtiyaçlara cevap verecek yegane gıdaların başında gelmekte. Özellikle pratik yemek hazırlamaya ve besleyici özelliğe önem veren pazarlar bulgurumuz için önemli ihracat fırsatları oluşturuyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek üreticilerimizin katılımıyla yapılacak olan Festivalde geleneksel bulgur yemekleri tüm stantlarda yapılarak yerli ve yabancı misafirlere ikram edilecek. Bunun yanı sıra bulgurun insan sağlığı açısından taşıdığı öneme dikkat çekecek etkinliklerin iseözellikle üzerinde durulacak" diye konuştu

Tiryakioğlu, Festivalin ayrıca Dünya Gastronomi Kentleri arasında yer alan Gaziantep'in geleneksel bulgur yemeklerinin tanıtılması açsısından da fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Bulgurun Faydaları Festivalde Anlatılacak

Bulgurun Faydaları Festivalde Anlatılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim