• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'Bugün devlet şefkat eliyle burada'

'Bugün devlet şefkat eliyle burada'
Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Kalkınma Bakanı Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Devletin milletin ta kendisi olduğuna dikkati çekerek, milleti temsilen burada bulunduklarını belirten Bakan Ünal, "Biz Diyarbekir'den vazgeçmeyiz." dedi.

"Bugün devlet, şefkat eliyle burada"

Ünal, "Bugün devlet, şefkat eliyle burada. Devlet ihya, imar, inşa, kültür, sanat ve çevre için burada. O nedenle herhangi bir şekilde birileri engellemeye kalkışsalar, birileri maalesef ideolojik angajmanları ve talimatla hareket etseler de birileri maalesef yalanı ve iftirayı ısrarla bir propaganda biçimine dönüştürseler de biz Diyarbekir'den vazgeçmeyiz. Çünkü o 5 bin yıllık kadim gelenek. Bizim için, Sur-i Sultani ne ise Diyarbakır Surları da odur." şeklinde konuştu.

"Davutoğlu Diyarbakır'a gelecek"

Kültürel mirası korumak için Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Diyarbakır'da olduklarını dile getiren Ünal, tarihi dokuyu ihya etmek için burada olduklarını, yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'a gelerek, kültür ve sanat alanında kentte neler yapılacağını vatandaşlarla paylaşacağını sözlerine ekledi.

"İddialar asılsız"

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise "Sur'da yapacağımız çalışmaların aslında temelini 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çerçevesinde yapacağız." dedi. 

Bakan Sarı, konuşmasında şunları kaydetti:

"Sur'da bahsedildiği gibi 'TOKİ'nin yüksek katlı konutları olacak, orada bir rant elde edilecek, insansızlaştırılacak, başka insanlar getirilecek' gibi bu iddialar kesinlikle karşılıksızdır ve yanlıştır."   

"Kimse endişe etmesin"

"Vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir." diyen Bakan Sarı, "Orada yaşayan bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda bütün çözüm önerilerini kendilerine sunacağız. Hiç kimse endişe etmesin, devletin güvencesi altında kendi tercihleri doğrultusunda yaşam alanları kendilerine teslim edilecektir." şeklinde konuştu.  

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim