• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Bu merkez kadınlar için

Bu merkez kadınlar için
İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik bölgesinde kadınlara yönelik yapılan en büyük yatırımlardan olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, 2014 yılından itibaren...

İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik bölgesinde kadınlara yönelik yapılan en büyük yatırımlardan olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, 2014 yılından itibaren hizmet vermeye devam ediyor.

İzmit Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortak bir projesi olan Kadın Sosyal Yaşam Şehit, Gazi Aileleri ve Engelliler Sosyal Destek Merkezi, Cephanelik bölgesinde yeşil dokusunu bozmadan kadın ve engellilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, iş geliştirme birimleri ile iş edinmelerine katkıda bulunarak kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini arttırmak ve engellilerin rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla hayata geçirilen Türkiye'nin sayılı projelerinden biri olarak gösteriliyor.

Yaklaşık 70 bin metre kare alanda kurulan 5794 metre kare kapalı alana sahip merkezde psiko ve sosyal destek, aile rehberliği gibi danışmanlık birimleri, okuma- yazma, bilgisayar, yabancı dil, ahşap boyama, halk oyunları, diksiyon, tiyatro, takı tasarım, resim, müzik ve benzeri alanlarda eğitim ve hizmet olanakları, fitness, havuz, sauna, hamam, masaj, fizyo terapi, yoga, masa tenisi gibi spor ve sağlık hizmetleri, kuaförlük, dikiş, aşçılık, çağrı merkezi operatörlüğü, mantar yetiştiriciliği ve benzeri istihdama yönelik kurslar ve atölyeler bulunuyor.

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi kütüphane, okuma salonu, fuaye alanı, konferans salonu, anfi tiyatro, yürüyüş parkurları ile pek çok ihtiyaca yönelik hizmetleri de tek çatı altında topluyor.

Merkezde ailelere ve bireylere koruyucu, önleyici, geliştirici, rehberlik edici destek hizmetlerini güvenli bir ortamda ve rahat edebilecekleri düzeyde sağlamayı amaçlamaktadır. Böylece Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan merkezin tüm özellikleriyle Avrupa'ya da örnek olacak nitelikte olduğu kaydedildi.

İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik bölgesinde yaptırılan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, kadınlardan tam not alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim