• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Bu macun yok satıyor! Sigarayı

Bu macun yok satıyor! Sigarayı
Datça macunu, halk arasında Acıbadem macunu olarak da bilinir. Akciğer rahatsızlıkları ile savaşan, akciğer temizlemeye yardımcı olan doğal bir ürün olarak lanse edilen bu macun macunun sigaranın yan etkilerini azalttığı iddia ediliyor.

DATÇA MACUNUNUN İÇİNDE NE VAR?

Meyan kökü, zencefil, acı badem ve bal karışımından oluşur. Bu macun tamamen doğal ve içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor diye lanse ediliyor.

macu.jpg

DATÇA MACUNU, SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİN KURTARICISI MI?

bulunan tüm bitkilerin balgam söktürücü özelliğe sahip, akciğer mukusunu temizlemeye yardımcı olduğu ve sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olduğu söyleniyor. Sigara bağımlısı insanlar herhangi bir ilaç kullanmadan doğal bir yöntem olduğu için Datça macununu tercih ediyorlar. Macunun sigaranın vücudumuza olan zararlarını azalttığı ve sigarayı bırakmayı kolaylaştırdığı söylenmektedir. Datça macunun da aynı zamanda sigaraya bağlı olarak ortaya çıkan ve akciğerlerin dolması sonucunda gelişen öksürüğe iyi geldiği lanse ediliyor.

dat.jpg

DATÇA MACUNU NASIL KULLANILIR?

Macunun tadı ağır olduğu için bol su ile tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca bu su tüketerek sigaranın zararlı etkilerinden maksimum düzeyde kurtulmaya yardımcı olduğu söyleniyor.

PEKİ, DATÇA MACUNU GERÇEKTEN LANSE EDİLDİĞİ GİBİ FAYDALI MI? SİGARANIN ZARARLI ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRIYOR MU?

Uzman Diyetisyen M. Turgay Köse Datça Macunu hakkında bizleri bilgilendiriyor. "Sigara içenlerin hayatını kurtarıyor, akciğer temizleme detoksu yapan doğal bir ürün, doğal bitkilerden üretilen organik akciğer detoksu vb. cümlelerle bilimsel olarak sağlığa katkı sağladığı iddia edilen bu ürünün bilimsel olarak sağlığa katkı sağlaması söz konusu değildir. Bitkisel ürünlerin sağlık sorunlarına çözüm için kullanılmasının binlerce yıllık geçmişe dayanmaktadır. Dünya nüfusunun ve yaşlanma oranının artmasına paralel olarak sağlık problemlerinin çoğalması, buna karşılık tedavi maliyetlerinin yüksek olması, görsel, yazılı ve sosyal medyada hızla artan paylaşımlar ve reklamlar sonucunda doğal olana yönelme eğilimi her geçen gün artmaktadır. Bitkisel ürünlerin doğal olduğu, sorun yaratmayacağı algısı da bu artışın önemli bir sebebidir. Ancak unutulmamalıdır ki, uyuşturucuların da birçoğu bitkisel ürünlerden elde edilmektedir. Sağlık üzerine etkileri kanıtlanmamış olan bitkisel ürünlerin kullanımı istenmeyen durumlarla sonuçlanabilir. Çünkü bitkisel ürünler pek çok toksik madde, mikroorganizma, ağır metal vb içerebilmektedir. Acıbadem de bünyesinde barındırdığı siyanogenetik glikozitler nedeniyle risklidir. Fazla tüketimi siyanür zehirlenmesine dahi yol açabilir. Hele ki tür bu besin takviyelerinden medet umarak hekime danışmadan kullandıkları ilacı bırakanlar, ileride daha ciddi sağlık problemleri ile karşılaşabilirler. Sonuç olarak, sahtekarların uydurduğu ve bilimsel temeli olmayan bu tür ürünlere asla başvurmamak gerekir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim