• BIST 9530.47
  • Altın 2477.556
  • Dolar 32.4275
  • Euro 34.7132
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bu da bıçak bileme sırası

Bu da bıçak bileme sırası
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak ustaları da kurban keseceklere önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak ustaları da kurban keseceklere önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala birçok bıçak ustasından vatandaşlara ve kasaplara önemli uyarılar yapıldı.

"Bıçağın yüzü büyük olmalı"

Bıçağın yüzünün büyük olması ve keskin olması gerektiğine dikkat çeken Edirneli bıçak ustaları, bıçağın ne kadar keskin olursa hayvanın o kadar kolay kesileceğini ifade etti.

"Tek bıçakla kurban kesilmemeli"

Hayvanın can çekişmemesi için bıçağın önemli olduğunu ifade eden bıçak ustaları, bıçakların mutlaka bilenmesi gerektiğini belirterek, kurbanın kesinlikle tek bıçakla kesilmemesi gerektiği çağrısında bulundu.

"Deri yüzme oval bıçakla yapılmalı"

Deri yüzme bıçaklarının kesinlikle oval olması gerektiğini ifade eden bıçak ustaları, deriye zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

"Merdiven altı bıçaklardan uzak durun"

Merdiven altı diye tabir edilen yerlerden kesinlikle bıçak alınmaması çağrısında bulunan ustalar, ayrıca acemi kasaplara da önerilerde bulunarak kesimi profesyonel kesicilere bırakmaları gerektiğini söyledi.

Bıçak bileme ve satım yerlerinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim