• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Bozüyük Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Bozüyük Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı
Bilecik'in Bozüyük Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını 7 gündem maddesi ile M. Doğan Tunç başkanlığında yapıldı.

Bilecik'in Bozüyük Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını 7 gündem maddesi ile M. Doğan Tunç başkanlığında yapıldı.

Toplantıda AK Parti grubu bir yazılı önerge verirken CHP ve MHP parti grupları da birer sözlü önerge verdi. Toplantıda geçtiğimiz hafta vefat eden CHP'li meclis üyesi Necmi Soylu'nun masa ve koltuğuna kırmızı karanfiller bırakıldı. Toplantı açılışında Meclis Başkanı M. Doğan Tunç tarafından Soylu'ya Allah'tan rahmet ailelerine sabır dilendi. Ayrıca belediye olarak Necmi Soylu'nun isminin bir cadde veya sokağa verilerek yaşatılması konusunda gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.

İlk gündem maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanunun 49/3 ncü Maddesi gereği sözleşmeli personelin ücretlerinin Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2016 yılı için yayınlayacağı, Belediyelerde Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları konulu genelgesi dikkate alınarak, çalıştırılacak olan kadro unvanları için Birinci Derecenin Birinci Kademesi esas alınmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre net aylık tutar üzerinden ödenmesi konusunun görüşülmesi yapılarak gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Geçici işçi çalıştırılması konusundaki gündem maddesinde, belediyenin memur norm kadro standardının 211 olduğu, bunun yüzde 20'sine tekabül eden 516 adam/ay şeklinde geçici iş pozisyonunun, 2016 mali yılı için onaylanması konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Bozüyük'te bulunan amatör spor kulüplerine branş başı yıllık bin 250 TL yardım yapılmasına ve ilçeyi başarıyla temsil ederek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere; kişi başı 5 bin lirayı geçmemek üzere ayni ve nakdi yardım yapmak için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazısına istinaden; imar planında eğitim alanında kalan, Çarşı Mahalle, Poyraözü Mevkii, 369 ada 83 nolu parselde, belediye adına kayıtlı 108,13 metrekarelik taşınmazın eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere, Bilecik İl Özel İdaresine bedelsiz devrinin yapılması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ardından Belediye Meclis üyeleri arasından Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Denetim komisyonunun 3 veya 5 kişiden kurulması yönünde oylama yapıldı. Yapılan oylamadan MHP ve AK Parti grubunun 3 kişi olması yönünde oy kullanması sonrasında oy çokluğu ile denetim komisyonunun 3 kişiden oluşmasına karar verildi. Yapılan gizli oylamada denetim komisyonu üyeliğine AK Parti'den M. Doğan Tunç ve Abdurrahman Kırgız MHP'den ise Nizamettin Kırkan seçildi.

Sonrasında belediye imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Son olarak belediye plan bütçe komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Devamında AK Parti'nin vermiş olduğu Metristepe Kültür Merkezinde açılması düşünülen sinema salonu için kira bedeli belirlenerek gelir tarifesine eklenmesi konusunda ki önerge ile konunun plan ve bütçe komisyonuna sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanması ile CHP grubu adına söz alan Coşkun Aksu, geçtiğimiz hafta vefat eden meclis üyeleri Necmi Soylu'dan övgü dolu sözlerle bahsetti, anılarını anlattı. Cenazesine katılanlara teşekkür etti. Necmi Soylu'ya Allah'tan rahmet dilerken ailesine sabır diledi. Ayrıca hal bölgesi trafik ışıkları otopark çalışanlarının tutumlarındaki sıkıntıların devam ettiğini belirterek bu konuların tekrar değerlendirilmesini istedi.

MHP grubu adına söz alan İsmet Ülken ise otogardaki ısınma sorunundan bahsetti. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Belediye Başkan yardımcısı Ali Avcıoğlu da bu konuda gerekli tedbirlerin alındığını ve bu hafta içerisinde gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Bozüyük Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Bozüyük Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Bozüyük Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim