• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bozok Üniversitesi’nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği

Bozok Üniversitesi’nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği
Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü etkinliği başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü etkinliği başladı

Kaz yetiştiriciliğin önemi, ıslahı ve değerlendirilmesi konusunda gerçekleştirilen Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı'na Yozgat Vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Salih Altun, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, KOP Başkanı İhsan Bostancı, daire müdürleri, kaz üreticileri ve öğrenciler katıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey üniversitelerde misyon farklılaşmasına dikkat çekerek üniversitelerin bulundukları şehirlerin imkan ve ihtiyaçlarına yönelik misyonlarını yeniden belirlediklerini söyledi.

Karacabey, Yozgat'ın tarımsal alanları ve tarımsal üretim açısından bir çok alanda Türkiye'nin ilk 5 şehir arasına giren bir il olduğunu belirterek,"Üniversitemiz Ziraat Fakültesi aracılığı ile ilin imkan ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütüyor. Bozok Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığı ile çiftçi ve üreticilerimize yönelik gerekli destek sağlanıyor. Bu eğitimlerin bölge ve bölge insanımıza önemli katkı sağlayacak. Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulan Kaz Üretim Çiftliği ve Damızlık Kaz Üretimi Tesisi'nde yapılan çalışmalar bu amaç doğrultusunda bölgeye, bölge insanına ve ülkeye önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz ise, üreticilerin eksantif yöntemle kaz üretimi gerçekleştirdiğini belirterek üreticilerin bilimsel yöntemlerden yararlanmaları gerektiğini söyleyerek,"Hali hazırda ülkemizdeki kaz yetiştiricileri üretime çoğunlukla serbest ortamlarda, eksantif dediğimiz ortamlarda devam ediyor. Kontrolsüz bir üretimle devam ediyoruz. Kötü şartlarda yetiştiricilik yapıyoruz ama bunları en iyi şekilde pazarlamaya çalışıyoruz. O yüzden bu çalıştayımızın önemi yüksek. Biz kazı çok iyi fiyatlara pazarlayabiliyoruz. Yetiştirdiğimiz şartları çok iyi zannediyoruz ama artık bu iş böyle değil, bunu değiştirme zamanı geldi. Bizler üniversite olarak bakanlık olarak elinden gelini yapmaya çalışıyoruz. Ama esas durum tabii ki üreticilerimizde. Sizler bizden bilgiyi ne kadar çok alırsanız bunu ne kadar uygulamaya sokarsanız kaz yetiştiriciliğini o kadar sektör haline getirip ilerleyebilirsiniz. Sağlıklı bir üretim gerçekleştirmek için çaba sarf etmek gerekiyor. Çünkü bulunduğumuz durum çok iyi bir durum değil. Bu durumu değiştirebilmek için bilimsel gerçeklikleri bakanlığımızın yönetmeliklerini iyi takip etmeli ve iyi anlamalıyız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim