• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bozdağ: Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz

Bozdağ: Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, "Zaman zaman bu mücadele hız keser mi, yavaşlar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, "Zaman zaman bu mücadele hız keser mi, yavaşlar mı diye soranlar oluyor. Hükümetimiz terör bitene kadar mücadelesini etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir." dedi.

Bitlis'te adliye faaliyet raporları toplantısına katılan Bakan Bozdağ, buradaki konuşmasında terörle etkin ve kararlı bir mücadelenin sürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin terörle mücadele ederken hukuk devleti kurallarına riayet ettiğini vurgulayan Bozdağ, "Dünyada pek çok ülke terörle mücadele ediyor. Terör örgütleri bugün dünyanın hemen hemen her ülkesinde terör eylemi yapacak imkanı ve fırsatı bulabiliyorlar. Türkiye'nin terörle mücadele eden ülkelerden bir farkı var. Teröristle, terör örgütü ile mücadelesini hukuk devleti kurallarına azami derecede riayet ederek, mücadelesini sürdüren yegane ülke Türkiye'dir. Bugün Türkiye kadar hukuk devleti kurallarına azami riayet ederek terörle mücadelesini etkin ve kararlı bir şekilde sürdüren ikinci bir ülkeyi hiçbir kimse gösteremez. Bakın Fransa'da bir terör saldırısı oldu, Fransa Hükümeti hemen olağanüstü hal ilan etti. Dahası Avrupa Konsey Genel Sekreterliğine bir yazı yazarak İnsan Hakları Sözleşmesini geçici olarak askıya aldığını bildirdi. Türkiye ne yapıyor? Mücadelesini hukuk içinde yapıyor. Şu an değişik il ve ilçelerde valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından kurulan barikatların ve kazılan hendeklerin bombalı tuzakların ortadan kaldırılması ve vatandaşımızın normal bir biçimde hayatını sürdürmesi, can ve mal emniyetinin tesisi güven ve kamu güvenliğinin tesisi maksadıyla ilan edilmiş olan sokağa çıkma yasakları esasında hukuk devleti kurallarına tam uyma konusundaki hassasiyetin bir göstergesidir. Bu bölgelerin terörden teröristten temizlenmesi bu kadar zaman almaz. Alamaz. Neden zaman alıyor? Masum insanların burnu kanamasın diyedir. Kılı kırk yararcasına dikkat ve itina ile terörle mücadelemiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZİ AYNI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Bakan Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizerek, "Türkiye terörle mücadelesini hız kesmeden sürdürecektir. Zaman zaman bu mücadele hız keser mi, yavaşlar mı diye soranlar oluyor. Buradan bir de Bitlis'ten ifade etmek isterim ki hükümetimiz terör bitene kadar mücadelesini etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir. Bundan kimsenin endişesi ve tereddütü olmasın. Terörle mücadele sürerken, vatandaşlarımızın demokratik haklarının daha da güçlendirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması onlara azami, düzeyde her türlü yardımın, desteğin götürülmesi için de aynı kararlılıkla çalışmalar devam edecektir.

Terör örgütü Türkiye'nin her tarafında yalanla, iftirayla büyük bir algı operasyonu yürütüyor. İşte sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ile ilgili mahkemelere yaptıkları müracaatlarda hastaneye çocuğunu götüremediği için mağdur olan kadınlar var deniyor. Bu konu araştırıldı. Bir hastaneye ulaştırılmış, doğum hastası bir kadının sezaryen olmayı ret ettiği ortaya çıktı. Başka bir hastanede daha sonra doğum yaptığı tespit edildi. Hatırlarsanız bodrum katında kalan bazı sivillerden bahsedildi. Adres isteniyor adres bilgileri yok. Faysal Sarıyıldız'la görüşün deniyor. O birazdan dönerim diyor. Daha sonra İdris Baluken'e sorun deniyor. Bina yıkıldı deniyor. Binanın sağlam fotoğrafları çekiliyor. Aslında orada sivil vatandaşlar değil, PKK'nın eli kanlı teröristleri. Hangi adreste olduklarını aslında onlarda bilmiyorlar. Onlara yardım için orada dolanan siyasiler de bilmiyor adresi. Çok açık ve net. Teröristleri sivil vatandaş gibi gösterme ve bunun üzerinden hükümetin talimatıyla güvenlik güçlerinin sivil vatandaşlar üzerinde katliam yaptığını iddia etmek çok büyük bir iftiradır. Şu anda resmen HDP tarafından legal zeminlerde bu dile getiriliyor. PKK terör örgütü tarafından da bunlar ifade ediliyor. Teröristlerle yapılan mücadeleyi sivil halkla yapılmış gibi gösteriyor. Bu hendekleri kim kazıyor, barikatları kim kuruyor? Bombalı tuzakları kim kuruyor? Askere polise kurşunu kim yağdırıyor? Roketi kim atıyor? Asker polis kendi kendini mi vuruyor? Olup biten herkesin gözü önünde dolayısıyla buna hepimizin gözü açık bakması lazım. Gözü kör bakarsak hakikati göremeyiz. Biz düzgün göremiyoruz diye hakikat asla değişmez. Türkiye'nin bu noktadaki kararlılığı bütün bu algı operasyonlarına rağmen devam edecektir. Öte yandan paralel alçaklar ve onların güdümünde çalışan kamu içinde ve kamu dışında çalışan alçaklar bu terör örgütü ile de bir dayanışma içerisindeler. Onun da hesabını bu dayanışmayı yapanlardan sormak bizim boynumuzun borcudur. Bu millete sadakatimizin gereğidir." şeklinde konuştu.

"BUNLARIN ÖLÜYE DE DİRİYE DE SAYGILARI YOK"

Bakan Bozdağ şunları söyledi; "Adli tıp kanunu biz değiştirdik. Bir yandan PKK, vatandaşlarımızın çocuklarını zorla dağa götürerek veya kandırarak, terörist yapıyor. Ölmeye, öldürmeye ikna ediyor. Öte yandan da öldürdüğü veya öldürttüğü bu teröristlerin cenazesini istismar ediyor. Cenazeler ortada kaldı. Otopsi yapılıyor, ailelerin cenazelerini teslim almaların istiyor, aileler teslim almıyor. O zaman belediyelere teslim edilmesi gerekiyor. Belediye de teslim almıyor. Öte yandan da PKK terör örgütü ve onun siyasal uzantısı HDP el birliği ile cenazelerimizi bize vermiyor diye propaganda yapıyorlar. Devlet cenazeleri alın diyor. Almıyorlar, aldırtmıyorlar. Ondan sonra da propaganda yapıyorlar. Yönetmeliği değiştirdik. Dedik ki, cenaze işlemleri tamamlandı. Aileye teslim etmek istedik aile almadı. Belediyeye veya mülki idare amirlerine de teslim yapılır. Bu defa belediyeler ve HDP'li milletvekilleri Adli Tıp'ın kapısına geldiler. "Cenazelerimizi verin" diye. Cenazeler bu sefer verildi. Almayan belediye bu sefer aldığı cenazeleri mezbahaneye koydu. Defin için verilen cenazeyi çalışmayan mezbahaneye koydu. Diriye saygıları yok bunların. Kendileri gibi olup, kendi hedefleri doğrultusunda mücadele edenlerin ölüsüne de bunların saygısı yok. Hem ölülerini kullanıyorlar, hem dirilerini kullanıyorlar. Bizim yaptığımız ne? Makul bir süre içerisinde tespit edilip, ailelerine teslim edilmesidir. Türkiye'nin yaptığı demokrasiye sahip çıkmaktır"

Cihan

Bozdağ: Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz

Bozdağ: Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz

Bozdağ: Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim