• BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Botaşspor’da Hedef Play Off

Botaşspor’da Hedef Play Off
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Boştaşspor'da Başantrenör Olcay Orak, önlerindeki 3 maçı da kazanarak küme düşme hattından uzaklaşacaklarını...

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Boştaşspor'da Başantrenör Olcay Orak, önlerindeki 3 maçı da kazanarak küme düşme hattından uzaklaşacaklarını ve play off'ta kendilerine iyi bir yer bulacaklarını söyledi.

Milli oyunculardan Tilbe Şenyürek ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Orak, yenildikleri maçlarda bile sonuna kadar mücadele ettiklerini belirterek, Fenerbahçe maçında 10 sayı farkla yenilmelerine rağmen iyi oynadıklarını söyledi. Takımının önlerindeki 3 haftalık seri için de umut verdiğini ifade eden Orak, "Özellikle yerli ve yabancı oyuncularımızın uyumu çok iyiydi. Cumartesi günü deplasmanda Edirnespor ile önemli bir maç oynayacağız. Daha sonra Mersin'i konuk edeceğiz. Hedefimiz son 3 maçımızı da kazanarak düşme hattından tamamen uzaklaşmak ve play off'ta kendimize iyi bir yer bulmaktır" dedi.

Yabancı oyuncu sayısındaki artışı değerlendiren Orak, "Yabancı kuralının değişeceğine inanmıyorum. Botaşspor'da en az 25 dakika süre alan Adanalı oyuncularımız var. Herkesin 4 yabancı, hatta devşirme oyuncu ile 5 yabancıyla oynadığı ligde biz saha içinde 2 Türk oyuncumuz ile mücadele veriyoruz. Kazandığımız birçok maçta Türk oyuncularımız katkı koyuyor. Kural ne olursa olsun Botaşspor olarak ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

ŞENYÜREK: "GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Botaşspor'un önemli isimlerinden biri olan Tilbe Şenyürek ise transfer konusuna değinerek, "İki yıl daha sözleşmem var. Bazı teklifler aldığım doğru. 12 yıldır bu kulübün formasını giyiyorum. Adanalıyım ve burada olmaktan çok mutluyum. Belki maddi olarak daha iyi teklifler aldım ama ben burada kendimi aileden hissediyorum. Benim için daha çok süre alacağım takımda kalmam daha iyi olacak. Botaşspor'da mutluyum ve gitmeyi düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"KURALIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Türk oyuncular olarak yabancı kuralının değişmesi için imza topladıklarını söyleyen, Şenyürek, "Milli takıma gittiğimde Nevriye abla önderliğinde imza topladık ve yabancı sayısının azaltılması için başvuru yaptık. Hepimiz bu durumdan rahatsız olduğumuzu, kural değişmeyecek olsa da dile getirdik. Birçok arkadaşımız takımlarında düzenli oynamadan milli takımda yer alıyor. Oraya hazır gelmediği için de sıkıntı yaşıyor. Bu kuralın en yakın zamanda yerli oyuncular için bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Botaşspor’da Hedef Play Off

Botaşspor’da Hedef Play Off

Botaşspor’da Hedef Play Off

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim