• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Borulardan mama kabı yaparak sokak hayvanlarını beslediler

Borulardan mama kabı yaparak sokak hayvanlarını beslediler
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde veteriner kliniği ekibi kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmaması için hummalı bir çalışma başlattı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde veteriner kliniği ekibi kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmaması için hummalı bir çalışma başlattı. Borulardan yaptıkları mama istasyonları Çaycuma'dan Karabük'e kadar yerleştirildi.

İlçede Veteriner hekimlik yapan ve HAYTAP'ın Karadeniz Bölge Sorumlusu olan Doğuş Özdil ve ekibi yoğun kar yağışı ve ağır kış şartları altında kalan sokak köpeklerine sahip çıkmaya devam ediyor. Çaycuma-Gökçebey-Yenice-Karabük güzergâhında her birinin 8-10 kg kapasiteli mama alan borulardan yaptıkları mama istasyonlarını yerleştirdiler. Veteriner Hekim Özdil, hayvanseverlere yardım çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Personellerimizle birlikte Gökçebey" den Yenice istikametine, Kayadibi mevki girişine, Yenice şeker kanyonu mesire alanı girişine mamalar bırakarak burada bulunan can dostlarımızın beslemelerini yaptık. Yenice-Karabük tünelleri mevkii ve Balıkısık-1 tüneli mevkiine herkesin kolaylıkla temin edebileceği borulardan oluşan kliniğimizde yaptığımız mama istasyonlarından yerleştirdik. Devamında İkizdere tüneli ile Keltepe tüneli arasında bulunan mevkide bulunan can dostlarımıza mama bırakarak beslemelerini yaptık. Yellikaya tüneli mevki ve Pirinçlik tüneli mevki çıkışında bulunan can dostlarımızın olduğu alanlara mama istasyonlarımızdan taktık ve beslemelerini yaptık. Hasta olduklarını tespit ettiğimiz can dostlarımızı tedavilerini ve iç-dış parazit tedavisini yaptık. Hatta birkaç ay önce yine bu güzergâhta tasmalı olarak ayakları sakat halde olan bir dişi köpeğimizi tedavi amaçlı alıp getirip kliniğimizde tedavisini yapmıştık, birkaç gün önce bu annemizin yavruları oldu. Her zaman dediğimiz gibi "yaşatmak sanattır. Birlikte yaşıyoruz, birlikte yaşatalım" lütfen sizde evinizde sofranızdan artan yemeklerinizi çöpe değil de çöpün kenarına bırakın inanın elbet bir can dostumuz gelecek ve o gün aç uyumayacaktır. Aslında bu kadar basit."

Borulardan mama kabı yaparak sokak hayvanlarını beslediler

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim