• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bombalı saldırının dehşetini anlattı: Bebeğimi aldım kaçtım

Bombalı saldırının dehşetini anlattı: Bebeğimi aldım kaçtım
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bombalı saldırının düzenlendiği ilçe emniyet binasının yakınında ikamet eden İslam Dinç, yaşadığı dehşeti anlattı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bombalı saldırının düzenlendiği ilçe emniyet binasının yakınında ikamet eden İslam Dinç, yaşadığı dehşeti anlattı. Dinç, "Oradan patlama sesi geldi. Bebeğimi alıp kaçtım. Dışarı çıktım. Bebeğimiz çok korktu, ağlıyordu. Bebeğim 15 aylıktı. Ben deprem olduğunu zannettim. Baktım her tarafta yangın var, ateşler yükseliyordu." dedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece eş zamanlı olarak jandarma ve emniyete düzenlenen bombalı saldırının bilançosu artıyor. Saldırıda ölenlerin sayısı 6'ya yükselirken, yaralı 39 kişinin tedavisi devam ediyor. Saldırı ve ardından yaşanan çatışmalarda Çınar hükümet konağı, ilçe jandarma ve emniyet binası, emniyet lojmanı, bir cami ile 100'e yakın esnafın iş yeri harabeye dönmüş durumda. Emniyet binasının arka sokağında bulunan onlarca ev ise kullanılmaz halde.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş PKK'lılar, daha sonra sokağa önceden park ettikleri bomba yüklü araçları patlattı. Bombalı saldırıların ardından ilçede resmi kurumlara, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı yapıldı. Şiddetli patlamada emniyet binasında büyük hasar meydana geldi. Emniyetin arka kısmında bulunan lojmanın ön cephesi ise tamamen yok oldu. Lojmanın olduğu sokakta bulunan 2 katlı ev çökerken onlarca ev harabeye dönüştü. Bazı evlerin duvarları yıkıldı, sadece iskeleti kaldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşandı. PKK'lılar kaçarken ilçede operasyon başlatıldı.

"BEBEĞİMİ ALIP KAÇTIM"

Bomba yüklü aracın patlatıldığı sokakta ikamet eden, yaptırdığı üç katlı evi harabeye dönüşen İslam Dinç yaşadığı dehşeti anlattı. Evinin bütün duvarları yıkılan Dinç, "Bir hafta burada yatıyordum. Diğer odaya geçtim. Oradan patlama sesi geldi. Bebeğimi alıp kaçtım. Dışarı çıktım. Bebeğimiz çok korktu, ağlıyordu. Bebeğim 15 aylıktı. Ben deprem olduğunu zannettim. Baktım her tarafta yangın var ateşler yükseliyordu. Allah'tan kimseye bir şey olmadı." dedi.

Bombalı saldırının dehşetini anlattı: Bebeğimi aldım kaçtım

Bombalı saldırının dehşetini anlattı: Bebeğimi aldım kaçtım

Bombalı saldırının dehşetini anlattı: Bebeğimi aldım kaçtım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim