• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bölümün kapanmaması için broşürle öğrenci arıyorlar

Türkiye'nin ilk ve tek Kuruyemiş Üretimi ve İşleme Teknolojisi Bölümü, 3 öğrenci daha bulunamazsa kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.
Kuruyemiş sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (TÜKSİAD) desteğiyle kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Kuruyemiş Üretimi ve İşleme Teknolojisi Bölümünün eğitim öğretim faaliyetine başlayabilmesi için en az 10 öğrencinin kayıt yaptırması gerekiyor. Sadece 7 öğrencinin tercih ettiği bölüme yeni öğrenciler aranıyor. 
 
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 öğrenci kapasiteli bölümde eğitim yapabilmek için yeterli öğrenci sayısına ulaşamadıklarını belirtti. 
 
En az 10 öğrencinin kayıt yaptırması gereken bölümü 7 öğrencinin tercih ettiğini ifade eden Çatal, "En az 3 öğrenciye daha ihtiyacımız var. O yüzden de öğrencilere tanıtım yapıyoruz. Tanıtım amaçlı broşür ve afişler hazırlayarak meslek liselerine gönderdik. İnşallah bunun sonucunun ek kontenjanlarda görüleceğini düşünüyorum. Bu program Türkiye'de sadece Gaziantep Üniversitesi Naci Topçu Meslek Yüksek Okulunda var. Kontenjan sayısına ulaşılamazsa YÖK tarafından bu program kapatılmış olacak" diye konuştu.
 
Burslu ve istihdam garantili bölüm
 
Bölümü tercih eden öğrencilere öğrenimleri süresince burs verileceğini, mezun öğrencilere iş garantisi sunduklarını vurgulayan Çatal, "Bu programı tercih eden ilk 10 öğrenciye öğrenim süresince aylık 200 lira burs veriliyor. Ayrıca TÜKSİAD istihdam sağlıyor. Bizden mezun olan öğrencilerin iş bulmak gibi bir sorunu olmayacak. Kuruyemiş teknikeri olarak çalışacaklar" dedi. 
 
Geçen yıl ilk mezunlarını verdiklerini kaydeden Çatal, tercih yapacak öğrencilere seslenerek, "Burası özel bir meslek yüksekokulu, üniversite ve sanayinin işbirliği yaptığı bir meslek yüksekokulu. Bölüm olarak da oldukça özel bir alan, bu sektörün yetişmiş elemana ihtiyacı var" çağrısında bulundu. 
 
''Bölümün tüketici açısından önemi'' 
 
Çatal, bölümden mezun olan öğrencilerin tüketici açısından önemine de değindi. 
 
Mezun olan öğrencilerin kuruyemişte kullanılan hammaddenin alımı, depolanma şartları ve kuruyemiş üretimi konularında bilgi sahibi olacağını anlatan Çatal, şöyle devam etti: 
 
"Kuruyemiş sanayisinde büyük bir yetişmiş kalifiye eleman açığı var. Bunu karşılamak için böyle bir program açılma gereği duyuldu. Gaziantep kuruyemiş sanayisinde ileri bir şehir, o yüzden burada böyle bir bölüm açılması uygun görüldü. Mezun öğrencilerimiz sayesinde tüketici daha denetimli, daha kaliteli, daha temiz kuruyemiş tüketmiş olacak. Ara eleman açığını mezun olan öğrenciler kapatmış olacak." 
 
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçu Meslek Yüksek Okulu'nun Türkiye'de "trimester" yöntemi uygulayan ilk üniversite olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, bu uygulamayla öğrencilerin 4 dönem teorik, 2 dönem iş yeri eğitimi aldığını sözlerine ekledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim