• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bölükbaşı: Üretim isteniyorsa daha fazla işçi alınmalı

Bölükbaşı: Üretim isteniyorsa daha fazla işçi alınmalı
Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, kamu bünyesinde çalıştırılmak üzere işçi alımı...

Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, kamu bünyesinde çalıştırılmak üzere işçi alımı noktasında çalışma yaptıklarını ve olumlu sonuç beklediklerini söyledi.

Devletin elindeki devasa enerji yatırımları Afşin-Elbistan Termik Santrali ile kömür üretim tesislerinin özel bir şirkete devri noktasında çalışmalar sürüyor. Ancak 1 Ocak 2016 tarihi için hazırlanan devir çalışmaları sonuca ulaşmadı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın termik santrallerle ilgili politika değişikliğinin devir çalışmalarının önünde engel teşkil ettiği ileri sürüldü.

Devletin enerji üretiminde doğalgaza en güçlü alternatif olan termik santrallere yönelmesi santrallerin özelleştirilmesinin önünde engel teşkil ediyor. Rusya ile yaşanan uçak krizi Türkiye'nin öz kaynaklarını daha iyi değerlendirmesi gerektiği gerçeğini gözler önüne serdi. Bu nedenlere bağlı olarak devir çalışmaları geciktirilen Afşin-Elbistan Termik santralleri ve kömür üretim işletmelerine devlet tarafından işçi alınması isteniyor.

Bunun için çalışmalara başlayan Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve AEL Kömür İşletmesinin fiili devir süreci devam etmekte olduğunu, şu ana kadar devir gerçekleşmediğini söyledi. EÜAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptıkları görüşmede süreçle ilgili ne olacağı yönünde kimsenin net bir söz söylemediğini belirten Bölükbaşı, "Bizden istenen devir konusunda rahat olmamız ve daha çok üretim yapılması yönündedir. Çünkü ülkemizin bulunduğu şu ortamda enerji krizi yaşanmaktadır. Bizler bu konuyla ilgili görüşmelerimizde daha çok üretim yapabilmemiz için, işçi kardeşlerimizin psikolojisinin düzeltilmesi ve devir konusunun biran önce netleşmesini talep ettik. Ayrıca işletme içerisinde eksik gördüğümüz işçi kadrolarını ve sayısını belirleyerek rapor halinde EÜAŞ Genel Müdürlüğü yetkililerine sunduk. Eksik işçi kadromuzun acilen alımının yapılmasını talep ettik. İşçi alımının hem bölge ekonomisi ve işçi psikolojisini düzelteceğini, üretimi iki katına çıkara bileceğimizi beyan ettik ve Genel Müdürlük yetkilileri işçi alımının yapılması için gerekli çalışmaları biran önce başlatacaklarını söyledi." ifadelerini kullandı.

"TESİSLER SATILIRSA GÖÇ PATLAR"

Tesislerin devir edilmesi halinde sosyal ve ekonomik göstergelerin olumsuz etkileneceğini, ilçeden büyük bir göç başlayacağını aktaran Başkan Bölükbaşı, "Göç sonrası bölge ekonomisi büyük zarar görecek ve ekonomik kayıplar meydana gelecektir. İşletmenin devri gerçekleştiği takdirde, işletmenin çalışanları, bölge halkı ve bölge ekonomisi açısından pek çok olumsuz sorunlara yol açacaktır. Her şeyden önce işletme bünyesinde çalışan personelin yüzde 85'i bölgemiz halkından oluşmaktadır. Devir sözleşmesi sonrasındaki tayin hakkı nedeniyle, çalışanlarımız ve aileleri şehir değiştirmek zorunda kalacak, bu da pek çok mağduriyete yol açacaktır. Kömür İşletmesi bünyesinde çalışan işçilerimiz bugüne kadar sosyal ve ekonomik anlamda tüm yatırımlarını bölgemize yapmıştır. Elbistan ve Afşin bölgesinde çalışan işçi sayısı bin 20, aileleri ile birlikte 7-8 bin civarı bir nüfus göç etmek zorunda kalacaktır. Parçalanmış aileler söz konusu olacaktır. Göç sonrası bölge ekonomisi büyük zarar görecek ve ekonomik kayıplar meydana gelecektir. Bu olumsuz sonuçlara yol açmaması açısından, devir sürecinin başlangıcından sonra tayinlerin zamana yayılarak yapılması bölge halkımızın yararına olacaktır." şeklinde konuştu.

Bölükbaşı: Üretim isteniyorsa daha fazla işçi alınmalı

Bölükbaşı: Üretim isteniyorsa daha fazla işçi alınmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim